Naša članska ekipa je v 5. krogu lige NLB za obstanek gostila ekipo Dola, ki se nahaja le mesto pred nami in žal izgubila proti gostom.

Naši so srečanje pričeli povsem nerazpoloženi, kar so gostje izkoristili in takoj povedli z 0:4. Naš prvi zadetek je šele v osmi minuti, s sedemmetrovke, dosegel Matic Košir. Nerazpoloženi začetek so naši prenesli tudi v drugi del prvega polčasa, gostje pa so danes igrali povsem sproščeno. Naše je pred razliko dvomestnega števila zaostanka v igri držal Domen Škorc (7 obramb v prvem delu), a je bil enakovredno razpoložen na drugi strani tudi Klemen Nunčič. Gostje so na odmor odšli s prednostjo 9:16. 

A tudi v drugem delu tokrat nič boljša igra naših. Če so se v začetnih minutah približali na pet zadetkov zaostanka, so gostje nato ponovno “stopili na plin” in tako povečali prednost. Petnajst minut pred koncem so tako povedli z rezultatom 15:23. V naslednjih minutah je trener Aleksander Polak, glede na potek srečanja, v igro poslal naše mlade upe (Tekavčič, Kutnar, Domen Košir, Vidmar,…), ki so prikazali nekaj lepih potez. Končni rezultat srečanja pa je bil 24:29 v korist Dola. 

Domen Košir (RK SVIŠ Ivančna Gorica): “V prvem polčasu nam igra nikakor ni stekla, ni bilo pretoka žoge in tako so gostje dosegali lahko zadetke. V drugem polčasu smo popravili neke stvari, se poskusili priključiti, a nam nekako ni uspelo. Ves drug polčas smo igrali na isti razliki in se nismo uspeli približati. In rezultat je takšen kot je.”

Aleš Sirk (RK Dol TKI Hrastnik): “Mi smo danes, tako kot smo se dogovorili, zelo dobro pričeli z igro v obrambi. Posledično smo dosegli nekaj lahkih zadetkov, kar nam je omogočilo razviti takšno igro kot smo jo prikazali. Bili smo povsem sproščeni in danes nam je igra stekla.”

Že prihodnji vikend našo člansko ekipo čaka nova domača tekma, in sicer pri ekipi RK Jeruzalem Ormož. Dvoboj bo na sporedu v soboto, 4. maja 2019 ob 20.00.

Liga NLB, liga za obstanek, 5. krog
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Dol TKI Hrastnik 24:29  (9:16)
Ivančna Gorica, športna dvorana OŠ Stična, 130 gledalcev, sodnika Dušan Deržek in Bojan Brecelj
SVIŠ: Škorc (10 obramb), Vencelj (2 obrambi); Knez, Zafran 1, Fink 3, Tekavčič 2, Hrovat 2, Stopar 1, Matej Košir 4, Pirnat 2,  A. Kutnar, Krabonja, Zlatnar,  Matic Košir 2, D. Košir 2, S. Vidmar 2
DOL:  Nunčič 1 (10 obramb), Seme (2 obrambi);  Brilej 4, klepej 7, Ajdari 6, Grušovnik 3, Bauerheim 2, Ramič 1, Ribič, Jakopič. Simončič, Cigler 1, Koprivc 4 
Sedemmetrovke:  SVIŠ 5 (8), Dol 6 (7)
Izključitve: SVIŠ 10 min; Dol 12 min

SPONZOR TEKME JE BIL: 

  • Podjetje Avtomati Armič, katerih osnovna dejavnost je prodaja toplih in hladnih napitkov ter prehrambenih izdelkov preko prodajnih avtomatov.

 

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)