Danes je v Kulturnem centru Janez Trdina v Novem mestu potekal žreb parov zaključnega turnirja pokala Slovenije, ki ga bo drugi vikend v mesecu maju organiziral Moški rokometni klub Krka Novo mesto.

Med najboljšo četverico letošnje sezone pokalnega tekmovanja so se, poleg naše članske ekipe, uvrstile še ekipe MRK Krka Novo mesto, aktualni pokalni prvak RK Celje Pivovarna Laško in RK Gorenje Velenje.

Aleksander Polak je pred samim žrebom povedal: “Zavedamo se, da je za nas ta uvrstitev lep uspeh, a se obenem tudi zavedamo kvalitet vseh ekip ki so se uvrstile na turnir. Na turnir bomo odšli sproščeni, želimo si čim boljše predstave in prikazati čim bolj všečno igro. Kaj bo pa to prineslo, pa bomo videli. Če smo realni, je za nas prvo mesto za nas neulovljivo. Vemo pa da se v športu dogajajo presenečenja in zakaj, ob primernem pristopu in igri, ne bi presenetili in osvojili tudi medaljo.”

Na žrebu je bil prisoten tudi kapetan Simon Stopar, ki je na novinarski konferenci pred žrebom povedal:  “Mi se bomo potrudili po najboljših močeh, igrišče oziroma naša igra pa bo samo pokazalo, kje smo oziroma kaj bomo lahko naredili. “

Žreb, ki ga je izvedel podžupan Mestne občine Novo mesto – Boštjan Grobler – je določil da se bodo varovanci našega trenerja Aleksandra Polaka pomerili proti ekipi MRK Krka Novo mesto. Drugi polfinalni dvoboj pa bo med ekipama Celja Pivovarna Laško in Gorenja iz Velenja. 

Pokal Slovenije, polfinale FINAL4, sobota 11.maj 2019
17.00 RK Gorenje Velenje – RK Celje Pivovarna Laško
20.00 MRK Krka Novo mesto – RK SVIŠ Ivančna Gorica

Trener Aleksander Polak je po žrebu, ki nam je namenil ekipo Krke, povedal: “Z ekipo Krke se zelo dobro poznamo, med seboj smo odigrali že kar nekaj tekem. Za nas bo nastop v polfinalu sproščen, saj nimamo ničesar za izgubiti. Želja bo pri fantih vsekakor velika, nekaj bo tudi taktične priprave na nasprotnika. Prihajamo samozavestno v polfinale in verjamem da lahko presenetimo. Za domačine je pravzaprav večja obveza da zmagajo, prisotnega bo nekaj pritiska na njihovi strani. Vsekakor pa bomo, če se bo za nas ponudila priložnost, le-to bomo izkoristili.”

Simon Stopar je po žrebu dolenjskega dvoboja povedal naslednje: “Sama motivacija polne dvorane navijačev na naših tekmah je velika in nas velikokrat ponese. Verjamem da bo, zaradi bližine lokacije zaključnega turnirja, v Novo mesto na turnir prišlo veliko naših navijačev iz Ivančne Gorice, tako da pričakujem dobro vzdušje.”

Polfinalna dvoboja bosta na sporedu v soboto 11. maja 2019 (ob 17.00 in 20.00), tekma za tretje mesto bo v nedeljo 12.05.2019 ob 14.00, finale pa ob 17.00. Tekme bodo potekale v športni dvorani Marof v Novem mestu.  

Obenem vabljeni na sobotno tekmo 6. kroga lige NLB, ko gostimo ekipo Ormoža:

Prispevek pripravil Mitja

 

 

(Skupno 221 obiskov, današnjih obiskov 1)