Varovanci trenerja Aleksandra Polaka so, tokrat izredno oslabljeni, odigrali predzadnjo domačo tekmo v sezoni. Nasprotnik je bila ekipa Dobove.

V naši ekipi je tokrat manjkalo kar nekaj igralcev (Matic Košir, Luka Zafran, Žan Grojzdek, Rok Željko, Jakob Hrovat) tako da so priložnost na tekmi dobili nekateri novi igralci (Bregar, Zaletelj), medtem pa večjo minutažo tudi Matevž Tekavčič, Domen Košir, Simon Vidmar. Tako je bila naša ekipa povsem pomlajena.

Gostje, ki so se izkazali za izredno grobe, so naše ivanške mladce, ki jim je, ob pomoči nekaj izkušenejših igralcev, poveljeval Simon Stopar, so naše prisilil v tehnične napake. Kljub temu si v začetnih minutah niso uspeli priigrati večje razlike. S trdo igro so se v drugem delu prvega polčasa odlepili od naših in polčas dobili z rezultatom 14:22.

Kljub temu, da so igralci Dobove v drugi polčas krenili z osmimi zadetki prednosti, se naši niso predali. Prednost so postopoma znižali na pet zadetkov zaostanka in s takšno razliko tudi nadaljevali v drugi del polčasa. Našim mladcem se je poznalo pomanjkanje izkušenj in gostje so tekmo rutinirano pripeljali do konca srečanja. Na koncu so zmagali z rezultatom 29:35.

Prvi strelec naših je bil Simon Stopar, ki je zadel sedemkrat. Tri zadetke manj (4) pa so dosegli Matevž Tekavčič, Simon Vidmar in Nejc Krabonja.

Naše člane do konca sezone čaka samo še ena domača tekma (ter eno gostovanje), in sicer že to soboto, 25. maja 2019 ob 20.00 ko v našo dvorano prihaja ekipa RK Trimo Trebnje. 

Matevž Tekavčič, igralec RK SVIŠ Ivančna Gorica: “Danes nam nikakor ni šlo. Zadnje čase imamo namreč precej težav s poškodbami in priložnost smo dobili mi mlajši igralci. Trenutno smo se žal prikazali v takšni luči kot smo se, a bomo naprej trdo delali še naprej.”

Tilen Leben, vratar MRD Dobova: “Za nami je že precej dolga sezona in tudi tekma se je precej “vlekla”. Pri nasprotni ekipi se je poznalo, da imajo ogromno težav s poškodbami. Dali smo vse od sebe, vendarle vsi prikazali nekaj lepih potez, na koncu pa smo mi zasluženo zmagali.”

Liga NLB, liga za obstanek, 5. krog
RK SVIŠ Ivančna Gorica – MRD Dobova 29:35 (14:22)
Ivančna Gorica, športna dvorana OŠ Stična, 190 gledalcev, sodnika Dejan in Igor Ivančič
SVIŠ: Škorc (8 obramb), Vencelj (3 obrambe), Struna; Tekavec 1, Knez 2, Fink 1, Tekavčič 4, Stopar 7, Matej Košir 1, Pirnat 2,  A. Kutnar, Krabonja 4,  Zaletelj 1, D. Košir 1, S. Vidmar 4
Dobova: Leben (9 obramb), Polutnik; Dular 1, Markušič 6, Rožman, Kovacs 1, Baznik, Humek 2, Bura 4, Zavodnik 2, Krnc 1, Šušnjara 2, Kunst 1, Sintič 8, Hotko 2, Novak 5 
Sedemmetrovke:  SVIŠ 2 (3), Dobova 3 (3)
Izključitve: SVIŠ 10 min; Dobova 12 min

SPONZOR TEKME JE BIL: 

  • Podjetje ALARM d.o.o. iz Ljubljane, ki je specializirano za varstvo pri delu, požarno varstvo in elektromeritve



Prispevek pripravil Mitja

 

(Skupno 236 obiskov, današnjih obiskov 1)