Naša članska ekipa je odigrala prvo srečanje tekmovalnega naboja v sezoni 2019/20, in sicer je osvojila točko proti ekipi rokometnega društva Rudar.

Varovanci trenerja Aleksandra Polaka so v tekmo stopili kot favoriti in to takoj tudi pokazali z vodstvom 6:3. Gostje se niso predali tako zlahka, a je našim le uspelo pobegniti na večjo razliko (na 7:3). Do konca prvega dela so si tako nabrali varnih šest zadetkov prednosti in na odmor odšli z rezultatom 12:6. 

Gostje so se v drugem delu prebudili in po prihodu iz garderob pričeli manjša zaostanek. Zavoljo prevelikega števila tehničnih napak naših fantov, je prednost kapetana Simona Stoparja in soigralcev počasi kopnela. Neučinkovitost in tehnične napake so privedle do tega da so nekaj minut pred koncem gostje izenačili in sploh prvič na tekmi povedli (17:18). Gledalci, tudi tokrat se je zbralo lepo število, so videli napete minute, kjer se pravzaprav do konca ni vedele kdo bo odnesel dve točki. No, na koncu jih ni noben. Naši fantje so v zadnjo minuto stopili z vodstvom 21:20, a so gostje po zaslugi prvega strelca njihove ekipe Urha Sitarja izenačili in postavili končni izid srečanja 21:21.

Prvi strelca naše članske ekipe sta bila Timotej Knez in Matevž Tekavčič, ki sta zadela vsak po štirikrat. Pri gostih pa je sedemkrat, in bil prvi strelec tekme, zadel Urh Sitar.

Prihodnje srečanje naših fantov bo že ta petek, ko se podajajo na gostovanje k ekipi RD Grosist Slovan. Srečanje bo v petek, 20. septembra 2019 ob 19.30. 

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Rudar Trbovlje 21:21 (12:6)
Ivančna Gorica, športna dvorana OŠ Stična, 200 gledalcev, sodnika Miran Štrigl in Darko Ocvirk
SVIŠ: Vencelj, Struna, Slapničar; Tekavec 1, Knez 4, Zavodnik 3, Tekavčič 4, Stopar 1, Matej Košir 1, Pirnat, Marojevič 2, Bregar, A. Kutnar 1, Zaletelj, Debeelak 1, D. Košir 3.
Rudar: Radulovič, Jager 1, Ernestl 2, Sardinšek, Sitar 7, Zakošek 3, Deželak, Kamnikar 1, Kocijančič 4, Drobnič, Dekovič, Žagar, Kovač 2, Lenart 1, Žibert, Petek 
Sedemmetrovke:  SVIŠ 2 (3), Rudar 2 (2)
Izključitve: SVIŠ 8 min; Rudar 10 min

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 402 obiskov, današnjih obiskov 1)