Naša članska ekipa je v tretjem krogu 1.B lige doma premagala ekipo RK Dol TKI Hrastnik in tako zabeležila prvo zmago v tej sezoni.

Z Dolani smo imeli iz pretekle sezone neporavnane račune, saj so na kar treh tekmah (od štirih) igrišče zapuščali sklonjenih glav. A ekipi sta v primerjavi z lansko sezono povsem spremenjeni. Varovanci trenerja Aleksandra Polaka so tokrat v tekmo stopili motivirani, da zabeležijo prvo zmago v tej sezoni. In tako so hitro povedli ter tako nakazali da bodo tekmo želeli pripeljati do konca v svojo korist. Po četrtini tekme so naši prvič na tekmi vodili povedli s petimi zadetki prednosti (12:7). Dolani so, tudi po zaslugi svojega vratarja in napak naših, napravili delni izid 1:4 in se našim nevarno približali. Kljub vsemu so naši gostom do konca polčasa ponovno pobegnili in polčas dobili z rezultatom 19:15.

V nadaljevanju je sledila zgodba našega vodstva s par zadetki prednosti. Gostje so se sicer trudili naše ujeti, a so za to porabili kar nekaj časa in energije. Do izenačenja so uspeli priti v 48. minuti, in sicer z zadetkom (25:25) vratarja Semeta (preko celega igrišča). Naši se niso pustili zmesti, z nekaj sreče ponovno zadeli in pobegnili na dva zadetka zaostanka. Do konca srečanja so zdržali napade gostov (ter zadevali po zaslugi naših mladih rokometašev) in tekmo dobili z rezultatom 33:31.

Prva strelca naših sta bila Matic Košir in Matevž Tekavčič (6 zadetkov), pri gostih pa je osemkrat zadel Kristjan Simončič.

Naše člane sedaj čaka gostovanje, in sicer se v soboto 5. oktobra 2019 ob 19.00 podajajo k ekipi RK Radeče Papir nova. 

Denis Struna, vratar RK SVIŠ: “Dol je bil težak nasprotnik. Dvoboj smo pričeli dobro, a smo z napakami gostom dovolil da se približajo. Manjka nam še ritem tekem in uigranost. Ampak s treningi bomo napredovali in s tem lahko dosežemo še več zmag.”

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Dol TKI Hrastnik 33:31 (19:15)
Ljubljana, Dvorana Kodeljevo, 150 gledalcev, sodnika Žan Pukšič in Miha Satler
SVIŠ: Struna (11 obramb), Podržaj, Slapničar, Tekavec, Knez 3,  Zavodnik 3, Tekavčič 6, Stopar, Matej Košir 2,  Pirnat 3, Marojevič 5,  Kutnar, Zaletelj, Debelak, Matic Košir 6, D. Košir 5
Dol: Seme 1 (7 obramb), Levičar; Brilej 7, Ajdari 2, Moljk, Zobarič, Hribšek 3, Ribič 7, Blagotinšek 3, Simončič 8, Cigoj, Anžur
Sedemmetrovke:  SVIŠ 3 (4); Dol 2 (2)
Izključitve: SVIŠ 12 min; Dol 6 min

SPONZOR TEKME JE BIL: 

  • Blaževa pekarna iz Vira pri Stični.

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 257 obiskov, današnjih obiskov 1)