Naša članska ekipa je odigrala tekmo 1/32 finala pokala Slovenije proti ekipi RK Jadran Hrpelje-Kozina in se z zmago uvrstila med 32 najboljših ekip v pokalnem tekmovanju.

A zmaga vendarle ni bila lahka, saj so se domačini izkazali za zelo žilavega nasprotnika. Primorci (nekoč sicer kot Gold Club), ki se trenutno nahajajo na četrtem mestu lestvice 2.A lige, so naše presenetili s trdo obrambo in nam niso dovolili da bi takoj zavzeli prostor na igrišču. V prvih minutah smo lahko videli igro gol za gol, naši pa so si kot prvi na tekmi, v 15. minuti, priigrali prednost dveh zadetkov (8:10). Domačini so nas ujeli in sledila je igra “gol za gol” ter rahla prevlada naših. Polčas se je končal igri primerno, in sicer z rezultatom 15:15.

V drugem delu srečanja je sledil tempo igre iz prvega polčasa in naša želja pod večji prednosti. V 42. minuti so naši prvič na tekmi povedli s tremi zadetki prednosti (20:23) in s tem nakazali, da bo zmaga šla z njimi v Ivančno Gorico. Domačini so stisnili še zadnje atome moči in se pet minut kasneje približali na zadetek zaostanka (24:25). Vseeno pa je nato odločila izkušenost in daljša klop in naši so z delnim izidom 1:4 prešli na varno prednost 25:29. Konec srečanja pa sta ekipi nato dočakali z rezultatom 28:31.

Tokrat so na srečanju priložnost dobili tudi ostali članski igralci, ki v tej sezoni niso bili deležni toliko minut. Prvi strelec naše ekipe pa je bil Matej Košir, ki je zadel petkrat.

Naši člani so se tako uvrstili v 1/16 finala pokala Slovenije, kjer jih bo, v sredo 18. decembra 2019, čakala ekipa Krškega. 

Sicer pa naše člane ta vikend čaka počitek, naslednje srečanje pa bo v sredo, 11. decembra, ko odhajajo na gostovanje v Brežice (prestavljena tekma iz sobote na sredo), nato pa v soboto 14. decembra doma gostimo ekipo Krškega. 

Pokal Slovenije, 1/32 finala
RK Jadran Hrpelje-Kozina – RK SVIŠ Ivančna Gorica 28:31 (15:15)
Hrpelje, Modra dvorana, 50 gledalcev, sodnika Tomaž Romih in Mitja Kržan
Jadran: Berce, Šapla, Stanonik; P. Poles 3, Smej 4, J. Poles, Galina 4, Bekrić 6, Mihalič-Tomažič, Rekič, Stančič 6, Peharc 1, Jakšić, Sanabor 1, Mijatovič 3, 
SVIŠ: Struna, Vencelj, Slapničar; Knez 1, Zavodnik 2, Stopar 4, Matej Košir 5,  Pirnat 3, Marojevič 3, Bregar 1, Kutnar 3, Zaletelj 4, Zlatnar, Debelak 2, Lesjak, D. Košir 3
Sedemmetrovke:  Jadran 4 (4); SVIŠ 3 (4)
Izključitve: Jadran 6 min; SVIŠ 8 min

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 358 obiskov, današnjih obiskov 1)