Naša članska ekipa je na zadnjo sredo pred prazničnimi dnevi s porazom zaključila s pokalnim tekmovanjem.

Tokrat smo odigrali še drugo zaporedno tekmo proti ekipi Krškega, tokrat žal manj uspešno. Tekma se je tokrat “odprla” povsem drugače kot na sobotnem srečanju. Tokrat so igrišče bolje zavzeli gostje, ki so takoj povedli s 1:3. Naši sicer gostom najprej niso dopustili da bi pobegnili in jih ujeli ter povedli  5:4, A žal je bilo to zadnje naše vodstvo na srečanju. Sledilo je še nekaj minut izenačene igre vse do sredine prvega polčasa, ko so se nato gostje z delnim izidom 2:6 odlepili. Na odmor pa so naši fantje odšli z zaostankom 13:17.

V drugem polčasu pa naši fantje nikakor niso našli rešitve za gostujoče rokometaše. Krčani so v drugem delu srečanja prednost še povečali in sicer na visokih devet zadetkov prednosti (18:27). Kapetan Simon Stopar in soigralci na koncu le niso dovolili dvomestnega zaostanka in do konca srečanja zaostanek znižali na šest zadetkov zaostanka. Tekma se je tako končala z rezultatom 26:33.

Prvi strelec naše ekipe je bil tokrat Timotej Knez, ki je zadel sedemkrat, zadetek manj (6) pa je dosegel Jan Debelak. 

Naše člane v soboto 21. decembra 2019 čaka še zadnje dejanje te sezone, in sicer odhajajo na gostovanje k ekipi RD Herz Šmartno. 

Pokal Slovenije, 1/16 finala Pokala
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Krško 26:33 (13:17)
Ivančna Gorica, Dvorana OŠ Stična, 150 gledalcev, sodnika Drago Ocvirk in Miran Štrigl
SVIŠ: 
Struna, Vencelj, Podržaj; Tekavec 1, Knez 7, Zavodnik, Stopar 5, Matej Košir 1,  Pirnat 1, Marojevič 4, Bregar, Kutnar 1, Zaletelj, Debelak 6, Matic Košir, D. Košir
Krško: Blaževič, Škalički; Zorič 3, Romih 2, Glogovšek 2, Dular, Škafar 3, Sobotič 6, Dragan, Glaser 5, Kastelic 3, Bizjak 1, Mlakar 2, Vovk 2, Ban 4,
Sedemmetrovke:  SVIŠ 5 (5); Krško 3 (3)
Izključitve:  SVIŠ 2 min, Krško 16 min

SPONZOR TEKME JE: 

  • podjetje IST d.o.o. iz Štefana pri Trebnjem, družinsko podjetje s 30-letno tradicijo, ki  je specializirano  za prodajo elektromateriala.

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 191 obiskov, današnjih obiskov 1)