Prvi marčevski petkov večer ni bil uspešen za našo člansko ekipo, ki je na derbiju kroga v športni dvorani Galjevica morala priznati premoč ekipi Ljubljane, ki je tako pobegnila na štiri točke prednosti na lestvici.

V devetnajstem krogu 1.B lige sta se tako pomerili (do tega kroga) drugo in tretje uvrščena ekipa. Dvoboj pa so tokrat gostili Ljubljančani. Naši fantje so odlično odprli srečanje, že prve minute so nakazale izredno borbenost in željo po osvojitvi dveh točk. Posledica tega je bilo tudi vodstvo naših, ki so po desetih minutah vodili z rezultatom 4:7. Domačini niso pustili da bi se naši odlepili in nas ponovno ujeli. V naših slabih minutah je vratarja Struno zamenjal (v 13. minuti) Vencelj in s tremi obrambami dvignil naše, ki so se ponovno odlepili. A so domačini ponovili vajo in tri minute pred koncem polčasa ponovno znižali na zadetek. Vseeno pa je zaključek pripadel našim, ki so na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov (15:18). 

Žal pa naši igre iz prvega dela niso prenesli v drugi del in po odmoru so domačini napravili delni izid 6:1 in tako povedli z rezultatom 21:19. Naše to ni izpodbilo in so izenačili ter nato povedli z 22:23. Sledila je izenačena igra in z rahlim vodstvom naših. Zadnjih pet minut pa infarktna končnica, v katero so z vodstvom za zadetek  (30:29) vstopili domačini, naši fantje pa žal naslednji napad niso izkoristili. Domačini so imeli s strelom iz sedemmetrovke priložnost z novim zadetkom povesti za dva zadetka, a je vratar David Podržaj strel Miličeviču obranil, žal pa na drugi strani naši ponovno niso izkoristili napada in ostali brez zadetka. Ljubljančani so z zadetkom Pippa tako povedli na 31:29. Simon Stopar in soigralci so imeli še minuto do konca srečanja in s hitrim zadetkom znižali na samo zadetek zaostanka. S tesnim pokrivanjem so prisilili domačine za hiter napad, a je bil v vratih uspešnejši Podržaj, žal pa je predolga podaja Maticu Koširju v protinapad pomenila, da je priložnost za izenačenje splavala po vodi. Domačini so tako zmagali z rezultatom 31:30.

Prvi strelec naših je bil Denis Zavodnik, ki je zadel kar dvanajstkrat, sedem zadetkov pa je dosegel Matic Košir. 

Prihodnjo soboto pa se tekme 1.B lige končno vračajo v našo dvorano, in sicer v soboto 14. marca 2020 ob 19.00 gostimo ekipo ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak. 

1.B liga, 19. krog
MRK Ljubljana – RK SVIŠ Ivančna Gorica 31:30 (15:18)
Ljubljana, dvorana Galjevica, 130 gledalcev, sodnika Aleš Vidic in David Leskovec
Ljubljana: Rebevšek (3 obrambe), Glavaan (1 obramba), Pikovnik (1 obramba); Lukman 4, Jaklič 1, Pintar 2, Pipp 4, Arih, Miličevič 7, Žabjek 2, Erak, 5, Grojup, Brulec, Černe, Kolmančič 4, Leskovar 2, 
SVIŠ: 
Podržaj (2 obrambi), Struna (2 obrambi), Vencelj (6 obramb); Tekavec, Knez 1, Zavodnik 12, Stopar 2, Matej Košir 4,  Pirnat, Marojevič 2, Bregar, Zaletelj, Zlatnar, Debelak 1, Matic Košir 7, D. Košir
Sedemmetrovke:  Ljubljana 2 (3);  SVIŠ 8 (8)
Izključitve:  Ljubljana 4 min; SVIŠ 10 min

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)