Naslednji v vrsti novincev je Kristjan Windischer, krožni napadalec in današnji slavljenec, ki praznuje okroglih 20 let. Vse najboljše Windi!

Kristjan je član matičnega kluba MRK Krka že vse od sezone 2010/2011 in je še eden izmed predstavnikov odlične generacije letnika 2000. Je namreč serijski udeleženec finalnih turnirjev za mlajše kategorije in kadetski prvak v sezoni 2016/2017. V sedmih sezonah mlajših kategorij (MD, SD in KAD) je bil kar 8-kratni udeleženec finalnih turnirjev za razvrstitev od 1. do 4. mesta in 2-kratni udeleženec razvrstitve od 5. do 8. mesta. V svoji vitrini ima tako lepo zbirko medalj: en državni naslov, 5 drugih mest,  dve četrti mesti ter po eno šesto in sedmo mesto.

Svoje uspehe je Kristjan nadaljeval tudi v mladinski konkurenci, že dve leti pa je del članskega moštva. V prvi članski sezoni je v 1. slovenski rokometni ligi nastopil na 11-ih tekmah in dosegel en zadetek. Na pokalni tekmi je dosegel 2 zadetka, bil pa je tudi član ekipe, ki je v superpokalnem tekmovanju nekoliko presenetljivo premagala celjsko moštvo. Istega leta je za mladince zbral 22 nastopov in dosegel 89 zadetkov. V predčasno končani sezoni je v zadnjem letu nastopanja za mladinsko ekipo na 15-ih tekmah dosegel 47 zadetkov, za člane pa nastopil na 18-ih ligaških tekmah (2 zadetka) ter na dveh pokalnih tekmah. Kristjan je tudi udeleženec različnih reprezentačnih akcij.

 Osebna izkaznica in kratek intervju

Kako je prišlo do prestopa v novi klub?

Po letošnji sezoni sem si želel oditi na posojo in prišlo je do stika s SVIŠ-em.

Kaj pričakuješ od nove sezone?

Od nove sezone pričakujem borbo za vrh lige, saj imamo mlado in simpatično ekipo in zveste navijače ter domačo dvorano, kjer nas bo težko premagovati.

Kako se boš kar najbolje vklopil v novo sredino?

Večino igralcev poznam že od samega začetka, ko smo začeli igrati rokomet, tako da težav z vklopom v ekipo mislim, da ne bom imel.

Kaj želiš sporočiti navijačem in privržencem SVIŠ-a?

Navijačem želim sporočiti, da bom vsako tekmo dal svoj maksimum, da bom kar se da pomagal ekipi, da bomo vsako tekmo vzeli 2 piki. Prihajajoče sezone se zelo veselim in upam, da bomo izpolnili svoje cilje.

 

Kristjan dobrodošel in srečno!

Dejmo SVIŠ!

(Skupno 373 obiskov, današnjih obiskov 1)