SVIŠ-evi igralci bodo tekmo 18. kroga Lige NLB odigrali jutri ob 19. uri, ko se bodo na domačem parketu pomerili z ekipo Dobove. Slednja na lestvici zaseda 10. mesto in ima na svojem računu 13 točk, Ivančani pa po ničli v Velenju ostajajo pri 8-ih točkah ter zasedajo 12. mesto.

Iz sobotnega gostovanja pri aktualnih državnih prvakih so se ivanški igralci vrnili brez točk. Do izida 5-3 so bili še blizu, nato pa so Velenjčani stopili na plin. Prednost se je hitro povečevala in do polčasa narasla na osem zadetkov (21-13). Tudi v nadaljevanju domači niso popuščali in na koncu slavili z visokih 40-25. Zaradi poškodb in veliko manjkajočih igralcev je iz strokovnega štaba v igralske vrste prestopil Gregor Pekolj, ki je pomagal v obrambnih nalogah, medtem, ko je strelsko izstopal Jan Hočevar, ki pa kljub osmim zadetkom ni mogel preprečiti poraza.

Po tekmi je svoje misli strnil trener Aleksander Polak“Najprej čestitke ekipi Gorenja Velenja za več kot zasluženo zmago. Mi smo odigrali brez volje in energije. Proti aktualnim državnim prvakom se ne bi smeli postaviti na tak način, kot smo se. Je pa ta dvoboj lekcija za našo mlado ekipo. Upamo, da bomo že prihodnji teden prikazali boljšo igro. Ekipi Gorenja Velenja pa želim vso srečo v evropskem tekmovanju in državnem prvenstvu.”

Priložnost, da fantje popravijo tako pristop kot tudi rezultat proti Velenjčanom, bodo imeli že v torek, 22. marca ob 19. uri, ko se bodo na domačem igrišču tekmecu zoperstavili na tekmi 1/4 finala Pokala Slovenije. Lepa priložnost, da se rokometaši SVIŠ-a še četrtič v svoji zgodovini uvrstijo med najboljše štiri ekipe v pokalnem tekmovanju. Naloga bo glede na nasprotnika vse prej kot lahka, toda odloča ena tekma in do zadnjega sodniškega žvižga je potrebno verjeti v uspeh. Nadejamo se tudi bučne navijaške podpore, še pred tem pa kot že rečeno jutri Ivančane čaka dvoboj z ekipo Dobove, proti kateri smo v 5. krogu po pravem trilerju vpisali prvi točki v sezoni.

Pred pomembnim dvobojem je izjavo podal mladi Vid Kompare, ki odlično izkorišča svoje igralne minute med prvoligaško elito: “Zavedamo se, da je pred nami zelo zahtevna tekma, vendar gremo v njo z jasnim ciljem osvojiti novi dve točki. Bo pa za to potrebno igrati boljše kot na prejšnji tekmi, ko smo naredili preveč napak. Navijači lepo vabljeni!”

Nadejamo se lepega rokometnega večera ter borbene in všečne igre, zato ponovno napolnimo dvorano in podprimo domače rokometaše. Se vidimo jutri ob 19.uri. DEJMO SVIŠ!

Sponzor tekme je podjetje MOBIL ABC d. o. o. iz Brežic, poslovna enota Ivančna Gorica,

ki je specialist za servis in diagnostiko za vse vrste vozil Mercedes Benz.

Več informacij dobite na elektronskem naslovu info@mbspecialist.si.

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)