Pred znova polno rokometno dvorano in glasnimi navijači, smo videli zanimivo srečanje 18. kroga Lige NLB med domačim SVIŠ-em in gosti iz Dobove. Če so bili na prvem srečanju v Dobovi srečnejši naši igralci, smo tokrat videli obrnjeno zgodbo. Gostje so namreč slavili z izidom 27-29 in v Dobovo odšli z novim parom točk.

Srečanje so bolje odprli gostje in nekajkrat povedli tudi z dvema zadetkoma prednosti (2-4, 3-5), vendar je Marojevič v 9. minuti iz črte sedmih metrov izid izenačil (5-5). Sledila je igra gol za gol, nato pa zopet pobuda gostov, ki sta jo v 19. minuti z zadetkoma izničila mlada Kompare in Vidmar (9-9). V 21. minuti je Vidmar poskrbel za prvo vodstvo domače ekipe (10-9), toda gostje iz Dobove so domače ujeli in si do polčasa nabrali zalogo treh zadetkov (13-16).

V nadaljevanju se je prednost Dobove gibala med tremi in štirimi zadetki, nato pa je Bevec s tremi zaporednimi zadetki najprej poskrbel za znižanje (18-19), Denis Zavodnik pa je v 39. minuti izenačil na 19. Še v 46. minuti so Ivančani zaostajali le za zadetek (21-22), toda trikrat zapored so bili uspešni gostje, ki so prišli do prednosti s plus 4 (21-25). Domači so se ob bučni navijaški podpori poizkušali vrniti v igro, toda bližje od dveh zadetkov ni šlo. Končni izid, 27-29 je v zadnji minuti postavil Jan Bevec.

V domači vrsti je bil strelsko najbolj razpoložen Zavodnik s sedmimi zadetki, po 5 so jih dosegli Vidmar, Marojevič in Bevec. Svojo priložnost je v drugem delu srečanja dočakal tudi vratar Denis Struna, ki je zbral nekaj pomembnih obramb, ki pa žal niso bile dovolj. Po srečanju je Denis takole strnil svoje misli: “V napeti in izenačeni tekmi smo igrali gol za gol. Ko smo se jim približali, je njihov vratar obranil nekaj zicerjev, kar je rezultat prevagalo v njihovo korist. Da bi premagali Dobovo, bi morali narediti manj tehničnih napak. Na koncu nam je zmanjkalo časa za kakšen preobrat.”

Sledi reprezentančni premor, ki bo Ivančanom prišel še kako prav, da se spočijejo od napornega tekmovalnega ritma in da se vrne vsaj kakšen od poškodovanih oz. obolelih igralcev. V torek, 22. marca ob 19. uri, se bodo ivanški igralci v domači dvorani, v 1/4 finala Pokala Slovenije pomerili z Gorenjem iz Velenja, nato pa jih v soboto, 26. marca, čaka nova domača tekma v Ligi NLB, tokrat proti Urbanscape Loki.

Navijači lepo vabljeni!!!

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)