V 21. krogu Lige NLB sta se na derbiju v Ivančni Gorici pomerila RK SVIŠ Ivančna Gorica in RD Herz Šmartno. Glede na dogajanje po tekmi v Mariboru, ko so SVIŠ-evi igralci, poleg že dlje časa poškodovanega Matica Koširja, ostali tudi brez Aljaža Kutnarja in Jana Hočevarja, je bila včerajšnja zmaga pravi obliž na vse rane. Še bolj pomembni pa sta točki, ki so jih domači igralci zasluženo izborili na igrišču, saj so bili od zasedbe iz Šmartnega boljši z izidom 28-22 (polčas 11-9).

Pred eno ključnih tekem sezone proti neposrednemu konkurentu za obstanek med prvoligaši, je bilo v ivanških vrstah vse prej kot idilično vzdušje. Poškodovanim in obolelim igralcem sta se pridružila še Kutnar in Hočevar, ki sta bila po odločitvi disciplinskega sodnika (neupravičeno) suspendirana, o čemer bomo več napisali v naslednjem prispevku. Domači rokometaši, so bili ne glede na vse trdno odločeni, da se bodo za obstanek in nove točke borili prav do zadnjega atoma moči.

Pred nabito polno dvorano in izjemno navijaško kuliso, smo v prvih minutah videli izenačeno srečanje. Razpoloženi Domen Košir je v 9. minuti najprej izenačil, nato pa domačo ekipo povedel do prve prednosti (5-4). Ta se je v 17. minuti povečala na 3 zadetke (8-5), ko je bil uspešen Zavodnik. V 26. minuti so imeli domači le še zadetek zaloge (10-9), vendar je Tekavčič s prelepim zadetkom s krila poskrbel za izid polčasa (11-9).

Igralci SVIŠ-a niso popuščali, Bevec je v 3. minuti nadaljevanja poskrbel za najvišjo prednost na srečanju (13-9). Po novem zadetku Koširja, pri izidu 18-14, je gostujoči trener v 42. minuti svoje rokometaše poklical na posvet. V napadu so gostje znižali izid, nato pa je Vidmar izjemno zadel pod prečko (19-15). Svoje je med vratnicama z nekaj pomembni obrambami dodal Mlakar, Zavodnik pa je bil zanesljiv tako s krilnega položaja, kot s črte sedmih metrov (21-15, 22-16). Vse bolj se je zdelo, da bodo domači zadržali priborjeno prednost. Kapetan Tekavec je 5 minut do konca srečanja lepo izkoristil podajo Saška za novo najvišjo prednost sedmih zadetkov (26-19). S svojim debitantskim zadetkom v članskih vrstah je Žiga Bradač postavil končni izid (28-22).

Izjemno borbena in srčna predstava ivanških igralcev je bila po vseh težavah vendarle nagrajena z novima točkama. Še enkrat več se je pokazalo, da je v najtežjih trenutkih potrebno stopiti skupaj in verjeti v svoje sposobnosti. Včeraj je zmagala EKIPA, ki je s pomočjo fantastičnih navijačev poskrbela za pravi derbi. 

Pri SVIŠ-u je bil najbolj učinkovit Zavodnik z desetimi zadetki, pet jih je dosegel Domen Košir. Denis Zavodnik je bil izbran tudi za igralca tekme, ki jo je videl takole: “Še ena zelo težka tekma, pravi derbi. Dobro smo se pripravili na nasprotnika, kar se vidi v majhnem številu prejetih zadetkov glede na njihovo hitro igro. Na koncu zaslužena zmaga, čestitam pa tudi nasprotniku za borbo.”

Med številnimi navijači domače ekipe sta bila tudi župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole. Še posebne podpore je bil deležen ivanški vratar Jernej Mlakar, saj ga je bodrila številna zasedba iz domače občine Štore – med njimi župan Miran Jurkošek in podžupan Ivan Jurkošek. Tudi gostje niso bili brez podpore, njih je bodril poslanec Boris Doblekar.
 
Dvorana OŠ Stična je včeraj znova pokala po šivih (Foto: Katja Markovič).
Sledi reprezentančni premor, nato pa se igralci SVIŠ-a podajajo na gostovanje v Koper (23.4.). Do konca prvoligaške sezone nato varovance Aleksandra Polaka čakajo domača tekma z Ormožem (30.4.), gostovanje pri ljubljanskem Slovanu (7.5.), zadnja domača tekma proti Ribnici (21.5.) in zaključek sezone na gostovanju v Celju (28.5.). Z včerajšnjo zmago so Ivančani zopet povišali svojo prednost v boju za obstanek, toda do konca lige bomo ves čas z enim očesom pogledovali tudi na tekme Ljubljane in Šmartnega.
 
NAVIJAMO ZA SVIŠ!!!
(Skupno 204 obiskov, današnjih obiskov 1)