V 23. krogu Lige NLB sta se v dvorani OŠ Stična pomerila domači RK SVIŠ Ivančna Gorica in gostje RK Jeruzalem Ormož. Borbena in izenačena tekma je na koncu pripadla gostom, ki so zmagali z izidom 29-31. SVIŠ bi si z morebitno zmago že zagotovil igranje v elitni ligi tudi v prihodnji sezoni, tako pa bo točke za potrditev obstanka moral iskati v preostalih treh krogih.

Prvi zadetek na srečanju je padel šele v četrti minuti, ko je bil uspešen Domen Košir, pred tem sta bila na delu oba vratarja. Ormožani so izid poravnali, nato pa smo videli borbeno in izenačeno predstavo obeh moštev. V 20. minuti so gostje po dveh zadetkih Ćirovića prvič povedli s +2 (8-10). Po zadetku Pirnata so domači v 27. minuti ponovno izenačili (12-12), toda gostje so na odmor odšli z zadetkom prednosti (13-14).

Po prihodu iz garderob so Ormožani prednost povišali (13-15), toda Marojevič in Vidmar sta izenačila (15-15). Gostje so nekajkrat povedli z dvema zadetkoma razlike (16-18, 18-20, 19-21), vendar so Ivančani izid vedno znova izenačili, nazadnje v 40. minuti (21-21), po zadetku Vidmarja. Gostje so bili ves čas korak pred našimi igralci, še večjo razliko pa sta preprečila vratarja Luka Komar in Jernej Mlakar, ki je ubranil 7 metrovko. 8 minut pred koncem srečanja so igralci Jeruzalema pobegnili na 4 zadetke prednosti (24-28), SVIŠ pa se je podal v lov. V 59. minuti so domači preko Vidmarja prišli le na zadetek zaostanka (28-29), vendar je Ćirović zadel za goste in povišal na+2. Tekavčič je s krilnega položaja znova približal domače (29-30). Ormožani so 20 sekund pred koncem srečanja uspešno izvedli 7 metrovko in postavili končni izid 29-31

Pri ivanški zasedbi je bil strelsko najbolj razpoložen Simon Vidmar, ki je prispeval 10 zadetkov, 6 jih je dodal Marko Marojevič, pri gostih sta prav tako 6 zadetkov prispevala igralec tekme Nik Ćirović in Tilen Kosi. Domača vratarja sta zbrala 14 obramb, gostujoči 11 obramb.

Najboljši strelec tekme, Simon Vidmar je po koncu tekme takole videl srečanje: “Borili smo se do zadnje sekunde. Slabša obramba nas je stala točke ali dveh. Nimamo kaj, gremo naprej! Točke bomo lovili drugje.”

Do konca državnega prvenstva so na sporedu še trije krogi. Ivanški igralci se najprej podajajo na gostovanje k ljubljanskemu Slovanu (7. maj), sledi zadnja domača tekma proti Ribnici (21. maj) in zaključek sezone v Celju (28. maj). Na prvenstveni lestvici SVIŠ-evi igralci držijo 12. mesto in imajo pred konkurentoma iz Ljubljane in Šmartnega zalogo treh točk. Tudi v zgornjem delu lestvice še nič ni odločenega, tako, da bomo vse do zadnjega kroga spremljali zanimive dvoboje.

DEJMO SVIŠ!

 

Foto: Katja Markovič

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)