Za ivanškimi rokometaši je konec sezone, ki so jo še osmič v svoji zgodovini igrali v najvišjem kakovostnem razredu – Ligi NLB. Z obstankom v ligi so SVIŠ-evi igralci izpolnili zastavljen cilj. Zaradi nekaterih odhodov, Tekavec in Knez sta zaključila z igranjem rokometa, Mlakar in Hočevar pa se podajata v novi sredini, je klub posegel tudi po okrepitvah.

Iz sosednjega Šmartnega prihajata Andraž Justin in Benjamin Cirar, iz Dobove pa Marko Abramović.

19-letni Marko Abramović je najmlajši od omenjene trojice in igra na položaju levega zunanjega. Črnogorski reprezentant je zadnje štiri sezone preživel v Dobovi, kjer se je najprej kalil v kadetskih in mladinskih vrstah, v katerih je na 71-ih uradnih tekmah dosegel 278 zadetkov. Svoj debitantski nastop med člani je vpisal marca 2019 v državnem prvenstvu, nastopil  pa tudi na eni pokalni tekmi. V naslednji sezoni je mladi Marko priložnost dobil na eni tekmi, v sezoni 2020/21 pa v 16-ih članskih nastopih dosegel tudi 4 zadetke. V pravkar končani sezoni je bil v članski zasedbi Dobove na 18-ih tekmah, na katerih je dosegel 5 zadetkov, v pokalnem tekmovanju pa na petih tekmah prispeval 27 zadetkov. Marko je stalni reprezentant Črne Gore, s katero je na Mediteranskih igrah v Egiptu osvojil 2. mesto, na Evropskem prvenstvu divizije B pa 1. mesto.

Krožni napadalec Benjamin Cirar prihaja iz Šmartnega, v katerem je zelo uspešno nastopal za vse starostne selekcije. Svoje rokometno znanje je začel nabirati v tekmovalni sezoni 2008/09, pri mlajših dečkih B. Na 242-ih uradnih tekmah v mlajših selekcijah je dosegel 416 zadetkov. 23-letnik je svoj prvi nastop v članski konkurenci vpisal v tekmovalni sezoni 2014/15. Do danes je na 129-ih uradnih članskih tekmah dosegel 211 zadetkov. Bil je zelo pomemben član šmarske zasedbe, s katero je med drugim osvojil naslov prvaka in podprvaka 1. B lige. Benjamin se zelo dobro znajde v napadu, še bolj pomemben pa bo v obrambnih zadolžitvah zasedbe Aleksandra Polaka.

Njegov soigralec in motor ekipe, srednji zunanji Andraž Justin, je nekaj mesecev starejši od svojega vrstnika. Tudi Andraž je član matičnega kluba RD Herz Šmartno. Njegovi  začetki segajo v sezono 2008/09, ki jo je začel kot mlajši deček B. Tehnično podkovan in strelsko navdahnjen je Ažo, kot je njegov vzdevek, igral tudi za tri selekcije hkrati in svojimi odličnimi igrami prišel do nastopov za reprezentanco. Za mlajše starostne kategorije Šmartnega, je srednji zunanji na 262-ih uradnih tekmah dosegel kar 1633 zadetkov. Svoj debi med člansko konkurenco je izvrstni strelec vpisal pri 15-ih letih. V svoji prvi sezoni je na 15-ih tekmah dosegel 29 zadetkov, in na eni pokalni tekmi 3 zadetke. Svojo strelsko formo je ohranjal skozi vseh 9 sezon, ki jih je preigral v članskem moštvu in na 170-ih uradnih tekmah dosegel 868 zadetkov.

Nov
Novinci Marko Abramović, Benjamin Cirar in Andraž Justin.

Kratek intervju z okrepitvami

1. Kako je prišlo do prestopa v klub?

Marko: Proti koncu sezone smo se slišali z upravo kluba in hitro našli skupni jezik.

Benjamin: Kontaktiral me je trener Aleksander Polak in mi predstavil svojo vizijo za naslednjo sezono in kje me vidi v vsem tem. Po tehtnem razmisleku sem se odločil, da se pridružim ekipi in po najboljših močeh pomagam klubu do zastavljenih ciljev.

Andraž: Iz RK SVIŠ so me kontaktirali in mi predstavili cilje, ter ekipo za prihodnjo sezono. Ker sem se našel v njihovi zgodbi smo se dogovorili za sodelovanje v prihodnji sezoni.

2. Kaj pričakuješ od nove sezone?

Marko: Pričakujem, da si bom ustvaril nova poznanstva in skozi sezono napredoval kolikor se le da, ter s tem pomagal ekipi do čim boljših rezultatov.

Benjamin: Obstanek ekipe v 1. NLB ligi, morda lahko ciljamo na vidnejši uspeh v pokalu. Glavni je uspeh ekipe in zadovoljstvo navijačev.

Andraž: Pričakujem, da bomo z borbeno in kolektivno igro konkurenčni vsem ekipam v ligi. Zame bo to neka nova izkušnja, kjer bom po najboljših močeh pomagal ekipi do skupnega uspeha.

3. Kako se boš kar najbolje vklopil v ekipo?

Marko: Igral sicer nisem še z nikomer, sem se pa že z kar nekaj igralcev srečal na tekmah. Verjamem, da se bomo med sabo dobro razumeli in dosegli cilje, katere si bomo zadali pred začetkom sezone.

Benjamin: Z večino igralcev se poznamo iz medsebojnih tekem iz prejšnjih sezon in smo v dobrih odnosih, tako, da mislim, da ne bo večjih težav z vklopom v ekipo.

Andraž: S fanti se poznamo že od prej, saj smo imeli že kar nekaj medsebojnih tekem, tako v članskem dresu kot v mlajših kategorijah. Z nekaterimi pa smo skupaj igrali tudi v mlajših kategorijah reprezentance.

4. Kaj želiš sporočiti navijačem in privržencem SVIŠ-a?

Marko: Veselim se prihoda v SVIŠ, upam, da se čim večkrat in v čim večjem številu vidimo v prihajajoči sezoni!

Benjamin: Upam na takšno podporo iz tribun, kot jo je imela ekipa SVIŠ-a v letošnji sezoni. Od mene in ekipe bodo videli maksimalno borbo in trud in verjamem, da nam ekipni uspeh ne uide!

Andraž: Vem, da je dvorana OŠ Stična vedno lepo zapolnjena in imajo igralci dobro podporo s tribun. Na vsaki tekmi se bomo s soigralci borili po najboljših močeh in prikazali lep, moderen rokomet.

Fantje dobrodošli in srečno!!!

DEJMO SVIŠ!!!

(Skupno 563 obiskov, današnjih obiskov 1)