Po tem, ko so ivanški rokometaši v 3. krogu Lige NLB prvič morali priznati premoč nasprotniku, se bodo v soboto, 1. oktobra ob 19. uri, v domači dvorani pomerili proti sosedom iz Trebnjega. Lanski podprvaki ostajajo neporaženi in zasedajo vrh prvenstvene lestvice, domači rokometaši pa se z dvema neodločenima izidoma in dvema osvojenima točkama nahajajo na 9. mestu prvenstvene lestvice.

Iz gostovanja v Dobovi so se ivančani vrnili sklonjenih glav, saj so tokrat prvič v sezoni doživeli poraz. Ekipe Dobove je z izjemo ivanškega vodstva v prvih minutah, vseskozi vodila, toda kljub temu smo celotnih 60 minut  spremljali ogorčen boj za vsako žogo. Na odmor so z minimalno prednostjo odšli domači rokometaši (15-14).

V drugem delu so SVIŠ-evi igralci večkrat izenačili, toda v vodstvo niso prešli. Pred zadnjimi desetimi minutami je bilo še vse odprto, ekipi sta igrali gol za gol, nato pa so igralci Dobove z dvema zaporednima zadetkoma prišli do prednosti s plus 3 (26-23), ki je do konca tekme niso več izpustili iz rok. Slavili so z izidom 29-26.

Pri ivanških rokometaših sta  Benjamin Cirar in Klemen Sašek dosegla po šest zadetkov, izjavo po koncu srečanja pa je podal Denis Zavodnik: “V srečanje smo vstopili slabo in tako ves čas lovili priključek, kar je na gostovanju zahtevna naloga. Gostitelji so zasluženo zmagali, mi pa točke iščemo na prihodnjih tekmah.”
 
Sobotni dvoboj s Trimom bo na tribune osnovnošolske dvorane zagotovo privabil lepo število navijačev in privržencev obeh klubov. Poskrbimo za pravi rokometni praznik in domačim rokometašem pomagajmo do čim boljše igre proti trebanjskim levom. Verjamemo, da nas ekipi ne bosta razočarali.
 
DEJMO SVIŠ!!!
 
(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)