Če smo v letošnji sezoni kot po pravilu v končnicah tekem blesteli in se nekajkrat vrnili iz izgubljenega položaja, smo bili tokrat ravno v tem segmentu prekratki. V Slovenj Gradcu smo namreč vodili do 53. minute, potem pa v zadnjih minutah popustili, zgrešili kar nekaj priložnosti in ostali brez točk.

Srečanje 10. kroga med domačo ekipo Slovenj Gradca in gosti iz Ivančne Gorice je na krilih polne dvorane bolje začela domača ekipa (2-0, 3-1), toda Ivančani so kmalu vzpostavili ravnotežje (3-3). Odlično razpoloženi Zavodnik je s svojim tretjim in četrtim zadetkom poskrbel za novo izenačenje na 4 oz. 5, Marojevič pa je s svojim drugim zadetkom SVIŠ v 11. minuti popeljal v prvo vodstvo (5-6). Med vratnicama je bil zbran Luka Komar in tudi po njegovi zaslugi smo dvakrat prišli na +2 (7-9, 8-10). Sledilo je novo izenačenje (10-10), nato pa je Sašek lepo zadel iz “cepelina” za novo vodstvo. Že po pisku sirene so imeli domači na voljo še strel iz devetih metrov, ki so ga uspešno izvedli in na odmor sta ekipi odšli z neodločenim izidom (11-11).

V drugem delu je Komar nadaljeval z zbiranjem obramb. Z izjemo izenačenja na 16, so bili ivančani vseskozi v prednosti zadetka ali dveh (14-16, 16-18, 17-18). V 47. minuti je bil Abramovič zanesljiv iz sedmih metrov za novo prednost s +2 (17-19). Domači so izenačili (19-19) in minuto odmora je zahteval Polak. 7 minut pred koncem srečanja je SVIŠ preko natančnega Abramoviča še enkrat več povedel (19-20). V 54. minuti so domači izenačili (20-20), pri naših pa se je bolj kot ne vse ustavilo. Po obrambah Komarja so imeli domači nekaj sreče z odbitimi žogami, ki so jih pretvorili v zadetke, na drugi strani pa je njihovega vratarja reševala vratnica. Z željo čim hitreje doseči zadetek, so SVIŠ-evi igralci napravili nekaj napak in Slovenjgradčani so z delnim izidom 6-0 prišli do prednosti 25-20. V zadnji minuti sta obe ekipi dosegli še po en zadetek in srečanje se je končalo z izidom 26-21.

Poleg odličnega Komarja, ki je zbral 12 obramb (tudi en strel iz 7-m), sta bila strelsko najbolj razpoložena Marko Marojevič in Denis Zavodnik s petimi zadetki. Slednji je po koncu srečanja izjavil: Za nami je zelo težka tekma. Na Koroško nismo prišli izgubiti. Borili smo se in vodili skoraj 50 minut. Na koncu nam je malo pošlo moči, zmanjkalo malo sreče, zato čestitke domači ekipi za zmago.”

Popravni izpit bodo varovanci Aleksandra Polaka imeli že v soboto, ko se bodo v domači dvorani pomerili z ekipo novomeške Krke. Slednji po vrnitvi med elito navdušujejo in z 12-imi točkami zasedajo 5. mesto na prvenstveni lestvici, med tem, ko se SVIŠ s tekmo manj in 6-imi točkami nahaja na 10. mestu. Dolenjski spopad bo zagotovo prava paša za oči, zato že danes vsi lepo vabljeni spodbujati domačo ekipo. Srečanje med SVIŠ-em in Krko bo v soboto, 3. decembra ob 19. uri v dvorani Osnovne šole Stična.

DEJMO SVIŠ!!!

 

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)