S koncem minule tekmovalne sezone se je od SVIŠ-eve zasedbe poslovila peterica. Kar štirje izmed njih so športne copate obesili na klin (Denis Zavodnik, Klemen Sašek, Denis Struna in Jan Bevec), med tem, ko se bo Luka Komar podal v novo rokometno sredino. Uprava in vodstvo kluba sta se tako morala odpraviti na trg dela in poiskati okrepitve, ki bodo v moštvu trenerja Aleksandra Polaka zapolnile vrzel po odhodu omenjenih, v jubilejni, 10. sezoni igranja med prvoligaši.

Kot prvega predstavljamo Grosupeljčana Janeza Gruma, ki je bil stalni član talentirane generacije letnika 1996. Levokrilni igralec je hitro dobil priložnost v članski zasedbi in jo dodobra izkoristil, kmalu prerasel domače okvire in se v sezoni 2018/2019 podal v ljubljanski Slovan. Po enoletni posoji se je vrnil v domače gnezdo in bil eden izmed nosilcev v grosupeljski zasedbi. Nov izziv je našel pri ekipi iz Šmartnega, s katero je postal prvak 1. B lige in nato v sezoni 2021/2022 z njo igral med elito. Odlična realizacija in zelo dobra igra v obrambi sta mu prinesla novo priložnost na prvoligaških igriščih, tokrat pri RD Riko Ribnici, s katero je v prejšnji sezoni nastopal tudi v evropskih pokalih, kjer je dosegel 14 zadetkov. Na članskih tekmah je levokrilni igralec v dosedanji karieri zabeležil 199 ligaških nastopov, na katerih je dosegel 839 zadetkov in nastopil na 8-ih pokalnih tekmah, na katerih je bil uspešen 43-krat. Janez se pri 26-ih letih podaja v svoj peti klub in veseli smo, da je izbral SVIŠ Ivančno Gorico.

Janez Grum je ob prestopu v vrste RK SVIŠ Ivančna Gorica podal tudi kratko izjavo: “Veselim se prihajajoče sezone. Igrati v Ivančni Gorici mi bo v veselje, saj gre za ekipo, ki v zadnjem obdobju hitro napreduje in na igrišču postaja težak nasprotnik za vsako ekipo v NLB ligi. Zato upam, da bo sezona minila brez poškodb in z uspešnim rezultatom, kakršnega ima zastavljeno vodstvo kluba.”

Janez, dobrodošel!

(Skupno 314 obiskov, današnjih obiskov 1)