Po tem, ko se je že zdelo, da je uprava zaključila z okrepitvami za prihajajočo sezono, se je slednji uspelo dogovoriti z dolgoletnim kapetanom in najboljšim strelcem v zgodovini kluba, odličnim zunanjim Simonom Stoparjem, ki se tako po treh sezonah vrača v domačo dvorano. 

Simi je svojo rokometno pot začel v domačem klubu RK SVIŠ Ivančna Gorica pri rosnih 10-ih letih in s svojo borbenostjo ter nepopustljivostjo skozi celotno kariero pridno polnil nasprotnikove mreže. Prešel je vse klubske selekcije in z generacijo letnika 1987 posegal po najvišjih mestih. Pri svojih 16-ih letih je kot golobradi mladenič izkusil igranje v članski konkurenci v 1.B ligi in dosegel krstna 2 zadetka. V naslednji sezoni je prvič zaigral v najmočnejši 1. državni rokometni ligi in na 9-ih tekmah zabeležil 17 zadetkov. Izjemna konkurenca na zunanjih položajih ter želja po čim več igralnih minutah sta ga vodili v sosednje Grosuplje, kjer je v drugem kakovostnem rangu prebil 5 let. Izjemen strelski izkupiček zadnjih dveh sezon, ko je na 44-ih tekmah dosegel kar 235 zadetkov, ga je pripeljal nazaj v domači kraj. V sezoni 2010/2011 in 2011/2012 je nadaljeval svojo strelsko učinkovitost in na 42-ih tekmah dosegel 231 zadetkov in tako pripomogel k naslovu prvaka 1. B lige in svoji drugi uvrstitvi med elito. Poleg treh zaporednih let igranja v prvi ligi, se je Simonu skupaj s soigralci kar dvakrat uspelo prebiti tudi na zaključni turnir Pokalnega tekmovanja, kjer so osvojili 4. in 2. mesto. Temu je sledil še Superpokalni nastop, ko so SVIŠ-evi igralci, skupaj s Celjani, kot prvi igrali na zunanjem igrišču v Portorožu. Po treh sezonah v 1. B ligi se je ekipa znova prebila med prvoligaše in še enkrat več v Pokalu Slovenije osvojila 4. mesto. Po izpadu v rang nižje, se je Simon po desetih zaporednih sezonah v domačem klubu, v sezoni 2020/2021, odpravil k Mokercu iz Iga, kjer je igral dve sezoni in med drugim prevzel tudi vodenje kadetske ekipe. Minulo sezono je odšel v Grosuplje in podobno kot na Igu, opravljal dvojno funkcijo. Simon je v 20-ih sezonah med člansko konkurenco zabeležil 433 ligaških nastopov, na katerih je dosegel kar 2048 zadetkov, 29 pokalnih nastopov in 131 zadetkov ter en superpokalni nastop. Dvakrat je bil izbran tudi za športnika Občine Ivančna Gorica.  21. sezono v članski  konkurenci bo ponovno igral v domačem klubu. 

Simon Stopar je za spletno stran povedal:“V zadnjem letu ali dveh smo bili že večkrat v pogovorih, da ponovno oblečem domači dres. Ko sem mislil, da bom novo sezono štartal v Grosuplju, smo se na željo trenerja Polaka, po potrebi dodatnih izkušenj in dodatni širini igralskega kadra, proti koncu julija dogovorili za povratek. Zavedam se, da se vračam v drugačni vlogi, bo pa lepo zaigrati spet v prvi ligi in domači dvorani. Ekipa je mlada, željna in dobro selekcionirana, tako da pričakujem uspešno sezono. Letos lahko izpadejo štiri ekipe, zato si želimo čim preje zagotoviti obstanek v ligi ali nadgraditi še kakšno mesto od lani. Sam bom poskušal pomagati po najboljših močeh, da uresničimo vse cilje, predvsem pa si želim, da bo čim manj poškodb, saj bo tako vse lažje. Vesel sem, da sem spet doma.”
 
 
Simon, dobrodošel domov!
(Skupno 232 obiskov, današnjih obiskov 1)