Trener članske zasedbe RK SVIŠ Ivančna Gorica je svoje varovance na prvem treningu zbral na zadnji julijski dan. Fantom je že pred tem poslal načrt treningov in priprav na novo tekmovalno sezono. Nekoliko spremenjena zasedba je tako začela naporne treninge in priprave. Sprva so bile na vrsti vaje za fizično moč in kondicijo, kaj kmalu pa so začeli delati tudi z žogo, sej je Aleksander Polak predvidel 7 prijateljskih tekem pred septembrskih začetkom ligaškega tekmovanja.

Konec drugega tedna priprav so se igralci skupaj s strokovnim vodstvom odpravili na mini priprave v Ormož, kjer so bili deležni izjemnega gostoljubja domače zasedbe RK Jeruzalem Ormož. Prvo pripravljalno tekmo so tako odigrali ravno proti domačinom in pred 120 glavo množico navijačev slavili z minimalno razliko (32-33). Naslednji dan je sledila nova tekma, tokrat proti 1. B ligašu iz sosednje Velike Nedelje. Kljub temu, da je strateg Ivančanov v Ormožu pogrešal kar 6 igralcev (trije udeleženci Svetovnega prvenstva na Hrvaškem in trije poškodovani igralci), so SVIŠ-evi fantje zabeležili novo zmago z izidom 23-36. Priložnost za igro so dobili vsi igralci, svoje prve članske minute pa so zaradi prej omenjenih manjkajočih, nabirali tudi mladinci, ki so pridruženi članski ekipi. Veseli, da ni prišlo do novih poškodb in da so mini priprave uspele v popolnosti. Za to gre velika zahvala domačemu klubu, ki se je še enkrat več izkazal za odličnega gostitelja. HVALA vam, Vinarji nikoli ne razočarate.

Zasedba RK SVIŠ Ivančna Gorica na degustaciji v eni izmed ormoških vinskih kleti.

Brez (vikend) premora fantje danes vstopajo v tretji teden priprav in že v petek (op. 18. avgusta) jih čaka nova pripravljalna tekma na gostovanju proti ekipi Krškega. V začetku prihodnjega tedna (22. avgusta) se ekipa SVIŠ-a odpravlja še k južnim sosedom in sicer ekipi HRK Karlovac. Sledi tradicionalni turnir v organizaciji domačega kluba RK SVIŠ Ivančna Gorica (25. do 27. avgust), kjer bodo igrali z dvema ekipama in nato še zadnja tekma pred začetkom uradnega dela sezone, domače srečanje z novomeško Krko, ki bo na sporedu 30. avgusta.

Naj bodo priprave čim bolj uspešne in seveda brez poškodb.

DEJMO SVIŠ!!!

 

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)