Nezadržno se približuje začetek tekmovalne sezone 2023/2024. Jubilejno, deseto sezono med prvoligaško elito bodo varovanci trenerja Aleksandra Polaka začeli na sobotnem gostovanju v deželi suhe robe, pri ekipi RD Riko Ribnica. Srečanje uvodnega kroga Lige NLB se prične ob 19. uri v ŠRC Ribnica. Navijači lepo vabljeni!

Ivanški strateg je svoje varovance na prvem treningu zbral na zadnji julijski dan. V šestih tednih napornih priprav na novo tekmovalno sezono je ekipa odigrala šest pripravljalnih tekem in se skušala kar najbolje uigrati, saj je po koncu sezone prišlo do sprememb v moštvu. Povratnika v domače gnezdo sta David Pekeč in Simon Stopar, novinci v moštvu pa so še Janez Grum, Luka Klemenčič in Lucijan Korošec (s klikom na ime preberi več o posameznem novincu).

Po uspešni sezoni, ki so jo rokometaši SVIŠ-a zaključili na 10. mestu prvoligaške lestvice so z aktivnim igranjem rokometa prenehali kar štirje igralci in sicer Denis Zavodnik, Klemen Sašek, Denis Struna in Jan Bevec. Luka Komar se je po nove rokometne izzive odpravil k Radovljici, Marko Abramovič pa se po enoletni posoji vrača nazaj v Dobovo. Na listi poškodovanih je že od decembra 2021 Matic Košir, ki bo zaradi hude poškodbe najverjetneje primoran zaključiti kariero.

Na 6-ih prijateljskih tekmah so Ivančani vpisali 5 zmag (Ormož, Velika Nedelja, Krško, Mokerc Ig in Škofljica) in en poraz (Karlovac – HR). V sklopu rekordnega, 12. rokometnega turnirja Ivančna Gorica 2023 so odigrali dve srečanji, v polfinalu proti Ižancem in v finalu proti Škofljici ter znova osvojili domači turnir.

Slavje SVIŠ-evih igralcev po osvojenem domačem turnirju (Foto: Mitja Markuš).

Na katere fante bo lahko računal trener Polak v jubiljeni sezoni igranja med elito?

Kapetansko vlogo bo še naprej opravljal Nik Pirnat, ki mu bodo družbo na levem zunanjem delali mladinski reprezentant Slovenije in povratnik po poškodbi Simon Vidmar, kadetski reprezentant Roš Omahen in povratnik v domače gnezdo Simon Stopar. Na desnem zunanjem bosta sodelovala Domen Košir in novomeščan Luka Klemenčič. Niti igre bosta na sredini še naprej povezovala Marko Marojević in Andraž Justin. Na levem krilu se bo Matevžu Tekavčiču pridružil izkušeni novinec Janez Grum. Na drugi strani zasedba ostaja nespremenjena, igralne minute si bosta razdelila Aljaž Kutnar in Vid Kompare, kadetski reprezentant Slovenije. Na liniji šestih metrov bodo sodelovali Benjamin Cirar, Maks Kolarič in še tretji kadetski reprezentant Lucijan Korošec. Med vratnicama pa se bodo za svoje minute in priložnost borili Jaka Glavan, David Pekeč in mladi Maks Šušteršič. V članski zasedbi bosta na svojo priložnost čakala še dva mladeniča in sicer levo krilo Martin Bradač, ki je lani prvoligaško tekmovanje izkusil na 4-ih tekmah, kjer je dosegel tudi 2 zadetka in njegov soimenjak ter krožni napadalec Martin Erčulj.

Strokovni kader glede na minulo sezono ostaja nespremenjen. Trenerju Aleksandru Polaku bo v pomoč Miloš Aksentijevič, ki bo bdel nad trojico vratarjev. Za fizioterapevtske storitve bosta skrbela Kaja Bregar in Tadej Širaj. V vlogi vodje moštva ostaja Gregor Pekolj, statistika in ostale zadolžitve pa bodo na plečih Jake Pečjaka. Pri delu v klubu in sami organizaciji je nepogrešljiv Boštjan Košir, ki v navezi s predsednikom kluba Marjanom Potokarjem in upravo kluba opravlja mnogo dela iz ozadja.

Naj bo sezona uspešna, predvsem pa srečno in brez poškodb!

Ne poznaš vseh fantov? Preveri jih v fotogaleriji.

 

RK SVIŠ Ivančna Gorica v sezoni 2023/2024

Vratarji: Jaka Glavan, David Pekeč, Maks Šušteršič

Leva krila: Janez Grum, Matevž Tekavčič, Martin Bradač

Desni krili: Aljaž Kutnar, Vid Kompare

Levi zunanji: Nik Pirnat, Simon Vidmar, Nal Roš Omahen, Simon Stopar

Srednji zunanji: Andraž Justin, Marko Marojevič

Desni zunanji: Luka Klemenčič, Domen Košir

Krožni napadalci: Benjamin Cirar, Maks Kolarič, Lucijan Korošec, Martin Erčulj

STROKOVNO VODSTVO

Trener: Aleksander Polak

Trener vratarjev: Miloš Aksentijevič

Vodja moštva: Gregor Pekolj

Fizioterapevta: Kaja Bregar in Tadej Širaj

Statistik: Jaka Pečjak

Tehnični vodja: Boštjan Košir

Prihodi: David Pekeč (RK Mokerc Ig), Janez Grum (RD Riko Ribnica), Simon Stopar (RK Grosuplje), Luka Klemenčič (RK Grosuplje), Lucijan Korošec (RK Celje PL)

Odhodi: Denis Zavodnik, Klemen Sašek, Jan Bevec, Denis Struna – vsi zaključili s kariero, Luka Komar (RK Frankstahl Radovljica), Marko Abramovič (RK Dobova)

(Skupno 510 obiskov, današnjih obiskov 1)