Jubilejno, deseto sezono igranja med prvoligaško druščino je ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica začela na najboljši možen način, s sladko, vendar popolnoma zasluženo zmago. Na vročem gostovanju v Ribnici so ivanški rokometaši po hudem boju premagali domačo zasedbo in sploh prvič v svoji dolgi zgodovini vpisali zmago na gostovanju v deželi suhe robe. Čestitamo!

Nekdanji igralec Ribnice, Jaka Glavan je z dvema ubranjenima streloma odlično začel v vratih SVIŠ-a, v napadu pa je ob koncu tretje minute za prvi zadetek na tekmi poskrbela naveza Justin-Cirar. Nato sta bila s krilnih položajev uspešna še Grum in Košir. Domači so v 8. minuti izenačili (3-3), vendar sta Justin z dvema zadetkoma in Tekavčič z enim, poskrbela za prvo prednost s +3 (3-6). Ribničani so po napaki naših in dveh obrambah vratarja, izid v 14. minuti ponovno poravnali (6-6). V nadaljevanju smo spremljali izenačeno igro, za novo vodstvo gostujoče zasedbe, je v 20. minuti s pravim projektilom navdušil Marojevič (9-10). Še enkrat več so domači izenačili, vendar je bil s sedmih metrov zanesljiv Justin, nato pa s krila še mladi Kompare (11-12). Varovanci trenerja Mačka so izenačili in  imeli kar nekaj priložnosti za prvo vodstvo, toda na svojem mestu je bil znova Glavan, ki je pridno nabiral obrambe. Cirar je z dvema zadetkoma povišal vodstvo na 12-14, nezaustavljiv pa je bil Jaka Glavan, ki je v zadnjih minutah polčasa vknjižil kar 5 obramb. Izid prvega dela je z uspešno izvedeno 7-metrovko postavil Marojevič (13-15).

Tudi v nadaljevanju je bila pobuda na strani ivanške zasedbe. Začeto iz konca polčasa sta nadaljevala Cirar in Marojevič za izid 14-16 in 15-17. Nato je na sceno znova stopil razpoloženi Glavan in s štirimi zaporednimi obrambami iz čistih priložnosti poskrbel za navdušenje številnih glasnih navijačev in podpornikov SVIŠ-a. Novinca v moštvu Aleksandra Polaka, Luka Klemenčič in Janez Grum sta s svojima drugima zadetkoma v 36. oz. 37. minuti povišala izid na 15-18 in 16-19. Svoje je dodal tudi David Pekeč, ki je ostal nepremagan po kazenskem strelu nasprotne ekipe. Nekaj minut kasneje je Kompare iz zunanje pozicije povišal izid na 17-20. V zadnjo četrtino srečanja so domači vstopili le z zadetkom zaostanka (20-21). Po nekaj napakah na eni in drugi strani je svojo kakovost dokazal Simon Vidmar, ki se je vrnil po dolgem okrevanju zaradi poškodbe kolena. S tremi zaporednimi zadetki je Ivančane dobrih 11 minut pred koncem srečanja popeljal do lepe prednosti 20-24. Za izid 21-25 je zadel Tekavčič, ki je v naslednjem napadu priboril še strel s sedmih metrov, ki ga je uspešno realiziral Justin (22-26). Sledile so napete minute, domači so se vrnili in tri minute pred koncem srečanja izid po dolgem času znova izenačili (26-26). Še enkrat več je bil uspešen Vidmar za novo vodstvo. Jaka Glavan je zaustavil strel s sedmih metrov, izkušeni Simon Stopar pa ob dvignjenih rokah sodnikov zabil svoj prvi zadetek za vodstvo s +2 (26-28). Ribničani so znižali, toda Vidmar je s svojim petim zadetkom znova poskrbel za rahlo olajšanje in prednost dveh zadetkov. Ko je Glavan na svoj račun dodal še 19. obrambo, je bilo jasno, da bo zmaga odšla v Ivančno Gorico. Za piko na i je z zavrtinčeno žogo in končni izid 27-30 poskrbel Cirar.

RD RIKO RIBNICA – RK SVIŠ IVANČNA GORICA 27:30 (13:15)

RD RIKO RIBNICA: Braunović (4 obrambe), Dobaj (8 obramb), Pogorelec, Planinšek 2, Mihelič, Žagar 1, Ljevar 7, Pirnat, Begić Zbačnik, Skol 4, Cimerman 4, Đekić, Knavs 2, Nosan 1, Grebenc 2, Hrastnik 4,
RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Pekeč, Glavan (19 obramb), Cirar 6, Justin 4 (3), Kolarič, Tekavčič 2, Stopar 1, Klemenčič 3, Omahen, Pirnat, Grum 2, Marojević 3 (1), Korošec, Kompare 2, Košir 2, Vidmar 5,

Sedemmetrovke: RD RIKO RIBNICA 3 (0), RK SVIŠ IVANČNA GORICA 6 (4)
Izključitve: RD RIKO RIBNICA 12 minut, RK SVIŠ IVANČNA GORICA 8 minut

Izjemna borbenost, čvrsta obramba z vrhunskim Glavanom in prave poteze strokovnega vodstva so ivanško ekipo pripeljale do pomembnih dveh točk. Vsak, ki je stopil na igrišče je dodal kamenček v mozaik ekipne zmage. Eden izmed junakov tekme in igralec srečanja, Jaka Glavan je takole strnil vtise: “Naše želje, da bi enkrat tudi na gostovanju dobili Ribnico, so se končno uresničile. Vedno se je lepo vrniti v prejšnje klube, sploh če zmagaš. Drugače pa, fantje so se držali dogovorov, vse je funkcioniralo. Zaslužili smo si ti točki, gremo naprej na naslednjo postajo, ko na domače igrišče prihaja Celje.”

Prva domača tekma torej sledi to soboto, 16. septembra 2023 ob 20. uri, ko v goste prihaja aktualni državni prvak RK Celje Pivovarna Laško, ki je na uvodu v sezono, v derbiju kroga moral priznati premoč ekipi Trima iz Trebnjega.

Navijači, lepo vabljeni! Naj se ob vašem huronskem navijanju trese ivanška dvorana.

 

DEJMO SVIŠ!!!

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)