Sobotna uvodna domača tekma je bila prava paša za oči. Rokometni navdušenci so prišli na svoj račun. Nabito polna dvorana je spremljala izjemno napeto in izenačeno srečanje, pa čeprav so bili na nasprotni strani aktualni državni prvaki, RK Celje Pivovarna Laško. Junak dvoboja je bil  Simon Vidmar, ki je še pravi čas prehitel sireno in s svojim sedmim zadetkom na srečanju ivanški ekipi priboril zlata vredno točko. Slavje v dvorani je bilo nepopisno, domači so na krilih izjemnih navijačev dosegli zgodovinsko točko proti Celju.

Srečanje 2. kroga Lige NLB so sicer bolje pričeli aktualni državni prvaki in po začetnem izenačenju (1-1), v 4. minuti vodili s tremi zadetki prednosti (1-4). Toda Ivančani se niso dali, z granitno obrambo, ki ji je poveljeval povratnik v domače gnezdo, David Pekeč, so preko razpoloženega Justina izenačili (4-4, 5-5), nato pa v 9. minuti po zadetku Gruma prvič povedli (7-6). Nato so dva zaporedna zadetka dosegli gostje, toda tudi Cirar je bil uspešen dvakrat in domače znova povedel v vodstvo (9-8). Marojevič je v 13. minuti s pravim projektilom podvojil prednost (10-8). Celjani so izid izenačili (10-10). Ob dvignjenih rokah sodnikov je Vidmar prelisičil celjsko obrambo za novo minimalno prednost. Sledila je igra gol za gol, pomemben zadetek s krila je dosegel Kutnar, ki se je vrnil po poškodbi. V 21. minuti je Vidmar s svojim tretjim zadetkom poskrbel za prvo prednost s +2 (14-12). To je nekaj minut kasneje uspelo tudi Tekavčiču (15-13). Med vratnicama je bil razpoložen Pekeč, Stopar pa v napadu zabil za 17-15. Zadnji zadetek v prvem delu so dosegli Celjani in na polčas odšli z zaostankom zadetka (17-16).

Po prihodu iz garderob, so gostje izenačili na 17. Navijaška kulisa v dvorani je bila iz minute v minuto bolj glasna. Vse do 41. minute smo spremljali igro gol za gol, ivanški rokometaši so bili ves čas pol koraka pred Celjani (19-18, 20-20, 22-21). Varovanci trenerja Alema Toskiča so preko Čiroviča nato po dolgem času povedli (23-24, 24-25), vendar je Justin dvakrat zapored izenačil. Gostje so imeli rahlo pobudo, vendar se domači ob vse glasnejšem navijanju niso predali. Vidmar z dvema zadetkoma in Marojevič sta poskrbela, da je bil izid še enkrat več izenačen. V 54. minuti so si Celjani priborili dva zadetka prednosti (28-30), vendar je izid znižal Stopar. Cirar je 5 minut pred koncem ukradel žogo, poravnal izid na 30-30 in dvignil celotno dvorano na noge. Za 31 gol je bil po lepi podaji Marojeviča še enkrat več natančen Cirar. Po novem zadetku gostov je na sceno stopil Simon Vidmar in pod uro zadel za izenačenje na 32. Dobre pol minute pred koncem so Celjani dosegli še 33. zadetek. Trener domače zasedbe, Aleksander Polak je sklical še zadnjo minuto odmora. Na semaforju je ostalo še 21 sekund. Napad je šel preko Vidmarja, ki ga je nepravilno zaustavil Žabič. Po sodniškem posvetu pri zapisnikarski mizi sta ostali še dve sekundi. Odgovornost je prevzel Simon Vidmar in žogo tik pred piskom sirene spravil v gol za izenačenje in popolnoma zasluženo točko.

Zadetek za izenačenje in veliko točko proti Celju (klikni na povezavo)

Junak izenačujočega zadetka in igralec tekme, Simon Vidmar, je povedal: “Najprej bi čestital fantom za borbo. Odigrali smo eno zelo, zelo dobro tekmo. Škoda je, da nismo vzeli obeh točk, ampak točke proti Celju ne dobiš vsak dan. Gremo naprej, tudi v Velenje ne gremo z belo zastavo. Dokazali smo, da se nimamo nikogar več za bati. Hvala tudi izvrstnim navijačem za podporo skozi celotno srečanje.”

Še enkrat več se je pokazala enotnost in prijateljstvo znotraj ekipe. Vsi, ki so stopili na igrišče so dodali svoj del, nobena žoga ni bila izgubljena. Obramba je bila čvrsta, svoje sta dodala oba vratarja. Vzdušje na tribuni je bilo peklensko in videli smo pravi rokometni triler. Čestitke vsem udeležencem za prikazano in navijačem za nepozabno doživetje. Ne glede na končni razplet (Celjani so danes namreč podali uradno pritožbo na tekmo) so ivanški rokometaši dokazali, da so na sezono odlično pripravljeni in da imajo srce na pravem mestu.

RK SVIŠ IVANČNA GORICA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 33:33 (17:16)

RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Pekeč (7 obramb), Glavan (3 obrambe), Cirar 7, Justin 6, Tekavčič 1, Stopar 2, Klemenčič 1, Omahen, Kutnar 1, Pirnat, Grum 2, Marojević 6 (1), Korošec, Kompare, Košir, Vidmar 7,
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Mesarec, Zaponšek (8 obramb), Perić, Mazej 2, Krečič 3, Cokan 9 (3), Ćirović 3, Ivanković, Janc 2, Gregorič, Muhović, Milićević 4, Kačičnik, Žabić 3, Dodić 1, Mlakar 6,

Sedemmetrovke: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 1 (1), RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 3 (3)
Izključitve: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 12 minut, RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 12 minut

Naslednji dvoboj SVIŠ-eve igralce čaka v soboto, 23. septembra 2023, ko bodo gostovali pri ekipi RK Gorenje Velenje. Srečanje 3. kroga Lige NLB se prične ob 18. uri v Rdeči dvorani.

Navijači, vabljeni!

DEJMO SVIŠ!!!

(Skupno 288 obiskov, današnjih obiskov 1)