Po tem, ko so ivanški igralci odlično začeli sezono in najprej na gostujočem terenu presenetili Ribnico, nato pa na domačem igrišču pred nabito polno dvorano in izjemno navijaško kuliso odščipnili zgodovinsko točko državnim prvakom iz Celja, so morali v 3. krogu Lige NLB, proti ekipi Gorenja Velenja, letos prvič priznati premoč nasprotniku.

Domači niso ničesar prepuščali naključju in že v 7. minuti povedli z izidom 3-0. Za izid 3-1 in 4-2 je dvakrat zadel Cirar, Jaka Glavan pa prispeval svojo prvo obrambo. Košir je v 12. minuti znižal na 6-3. Velenjčani so zopet zadeli, nato pa so se SVIŠ-evi igralci počasi začeli približevati. Stopar, Košir in Korošec so nekajkrat uspeli izid znižati le na zadetek zaostanka (7-6, 8-7, 9-8). Proti koncu polčasa so domači znova zaigrali nekoliko bolje in na odmor odšli z zalogo 4-ih zadetkov prednosti (15-11).

Tudi v nadaljevanju srečanja je bila pobuda na strani velenjske zasedbe. Ivančani so se borili in poizkušali ujeti razigrane domačine, ki so v 36. minuti vodili že s sedmimi zadetki razlike (19-12). Med vratnicama je bil uspešen Glavan, ki je pridno zbiral obrambe. Marojevič je dvakrat zapored uspešno izvedel sedemmetrovko, Košir pa v 49. minuti SVIŠ približal le na 3 zadetke zaostanka (23-20). Hitro je reagiral domači strateg in z minuto odmora predramil svojo ekipo. Z delnim izidom 6-2 so velenjčani razrešili vse dvome o zmagovalcu, končni izid je s svojim tretjim zadetkom postavil Stopar (29-22).

Trener Aleksander Polak je po srečanju in prvem porazu povedal: “Velenje je bil boljši, kar so na koncu zasluženo kronali z zmago. Odigrali so bolj zbrano. Mi smo imeli v prvem polčasu težave z realizacijo, ko pa smo to uspeli popraviti je bilo domačine težko uloviti. V Velenje smo prišli neobremenjeno, odigrali smo sproščeno. Mislim, da bi se lahko malo bolje upirali Velenjčanom. Ampak jaz sem zadovoljen in želim, da nadaljujemo v takšnem ritmu.”

RK GORENJE VELENJE – RK SVIŠ IVANČNA GORICA 29:22 (15:11)

RK GORENJE VELENJE: Skok (15 obramb), Taletović, Antlej, Haseljić 3, Pipp 5, Pajt, Velić 2, Maričić 6, Drobež, Tatar, Sokolič 4 (2), Šiško 3, Slatinek Jovičič 3, Mlivić 1, Predović 2, Hriberšek,
RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Pekeč (1 obramba), Glavan (11 obramb), Cirar 3, Justin, Kolarič, Tekavčič, Stopar 3, Klemenčič, Omahen, Pirnat, Grum, Marojević 5 (2), Korošec 1, Kompare 1, Košir 4, Vidmar 5,

Sedemmetrovke: RK GORENJE VELENJE 2 (2), RK SVIŠ IVANČNA GORICA 4 (2)
Izključitve: RK GORENJE VELENJE 16 minut, RK SVIŠ IVANČNA GORICA 10 minut

Že v soboto, 30. septembra 2023, ob 19. uri, bodo rokometaši SVIŠ-a nadaljevali boje v Ligi NLB. V 4. krogu v Ivančno Gorico prihaja ekipa Dobove, ki bo iskala svoje prve točke. Zagotovo se nam obeta napeto in zanimivo srečanje. Navijači, že danes lepo vabljeni.

Rokometno dogajanje se bo začelo že dopoldne, ko se bodo na turnirju pomerili mlajši dečki C, ob 15. uri pa se bodo na rokometni tekmi, poimenovani OLD STARS, zbrali nekdanji zvezdniški igralci RK SVIŠ Ivančna Gorica. Pridite, ne bo vam žal!

DEJMO SVIŠ!!

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)