Tudi po drugi domači tekmi dvorana OŠ Stična ostaja neosvoljiva trdnjava za nasprotna moštva. Na dvoboju 4. kroga Lige NLB proti neposrednemu konkurentu, so ivanški fantje prikazali še eno odlično predstavo in na krilih Davida Pekeča in Simona Vidmarja vpisali zanesljivo zmago proti ekipi Dobove. Z novima dvema točkama in skupaj peto, SVIŠ-evi rokometaši ostajajo v vrhu prvenstvene lestvice. 

Izjemno navijaško vzdušje in znova nabito polna dvorana sta domače igralce ponesla že v začetku tekme, kar se je odrazilo na vodstvu s 3-0. Grum, Kutnar in Cirar so bili nezgrešljivi v napadu. Gostje so se nato z delnim izidom 1-3 približali le na zadetek zaostanka (4-3), toda med vratnicama je bil zanesljiv Pekeč, ki je nekajkrat odlično posredoval. Domači so se zbrali in znova povedli s tremi zadetki prednosti (7-4, 8-5, 10-7). V zadnjih desetih minutah prvega dela srečanja je bil adut iz rokava Simon Vidmar, ki je bil s štirimi zadetki nezaustavljiv v napadu. Na polčas je ivanška zasedba odšla z zalogo petih zadetkov (17-12).

Po prihodu iz garderob sta vodstvo še povišala Marojevič in Cirar, Pekeč pa je nadaljeval z zbiranjem obramb. Sledilo je nekaj črnih minut in gostje so se v 34. minuti približali na -4 (19-15). V naslednjih minutah smo videli vratarski dvoboj Pekeč-Grudnik, nato pa je v 38. minuti za povišanje s svojim drugim zadetkom poskrbel Grum (20-15). Deset minut kasneje je Vidmar s svojim že osmim zadetkom poskrbel za najvišje vodstvo (25-17). Korošec je poskrbel za novo navdušenje publike, vrata pa je še enkrat več zaklenil Pekeč. Kutnar je 5 minut pred iztekom srečanja povišal izid na 29-20, zato je ivanški strateg v igro poslal tudi svoje mlade moči. Kolarič in Omahen sta to potrdila z zadetkoma in domači so tekmo mirno pripeljali do konca. Zadnji zadetek in končni izid 31-23 je dosegel Marko Abramovič, še lani v barvah SVIŠ-a.

Slednjemu in Maticu Koširju se je vodstvo kluba pred začetkom srečanja zahvalilo za uspešno sezono(e) in se jima poklonilo s slikama njunih rokometnih utrinkov. Med tem, ko se je Marko vrnil nazaj  v Dobovo, je bil Matic zaradi hude poškodbe primoran zaključiti z igranjem rokometa. 

Marko Abramović, letnik 2002, je v lanski sezoni kot posojeni igralec RK Dobova nastopal za člansko ekipo RK SVIŠ Ivančna Gorica. Nastopil je na 2-eh tekmah Pokala Slovenije in dosegel 11 zadetkov ter na 26-tih tekmah državnega prvenstva, na katerih je dosegel 48 zadetkov. Po koncu sezone se je vrnil v Dobovo. Marko, hvala ti za vse in srečno tudi v letošnji sezoni!

Matic Košir, letnik 1997, je pričel s treniranjem v SVIŠ-u februarja 2007 in je igral za vse starostne selekcije kluba. V 10-tih letih treniranja in nastopanja za mlade selekcije je opravil 1015 treningov, odigral 390 tekem in dosegel 1589 zadetkov, kar so izjemne številke, ki so ga pripeljale vse do članske ekipe SVIŠ-a. Prvi uradni nastop za člansko ekipo je zabeležil pri 17-tih letih, ko je v Portorožu konec avgusta leta 2014 nastopil na tekmi Super pokala Slovenije proti RK Celje Pivovarna Laško in takoj dosegel svoja prva 2 krstna zadetka. Matic je nato 8 sezon uspešno nastopal za člansko ekipo in z njo opravil 1091 treningov, odigral 257 tekem in dosegel 769 zadetkov. V napadu je igral na poziciji srednjega in levega zunanjega igralca, kjer ga je krasila kombinatorika, vsestranskost in preudarnost, v obrambi pa je veljal za nepopustljivega borca, ki ni varčeval z močmi. V sezoni 2021/22 se je težje poškodoval na prvenstveni tekmi, posledice poškodbe pa so ga žal prisilile k zaključku tekmovalne kariere. Matic se je zapisal športu, saj je zaključil študij na Fakulteti za šport in poklicno deluje kot profesor športne vzgoje na Osnovni šoli v Zagradcu. Igralske vode v SVIŠ-u je zamenjal za trenerske in v lanski sezoni ekipo starejših dečkov pripeljal v finale državnega prvenstva. Matic, v imenu vseh, ki si nas vsa leta navduševal, se ti najlepše zahvaljujemo in ti želimo veliko uspeha na tvoji življenjski poti!

V vrstah SVIŠ-a je na sobotni tekmi strelsko izstopal Vidmar z devetimi zadetki, Marojevič jih je dodal 5, po 4 pa sta prispevala Justin in Cirar. David Pekeč je bil s 17-imi obrambami igralec tekme, ki je takole strnil svoje misli: “Še ena odlična predstava pred izjemno publiko. Držali smo se dogovorjenega in Dobovi nismo pustili zraven. V začetku drugega polčasa smo sicer imeli nekaj črnih minut, vendar smo jih z odlično obrambo odpravili in na koncu zasluženo slavili. V naslednjem krogu gostujemo v Slovenj Gradcu, kamor gremo nadaljevati naš uspešen niz. Še enkrat hvala navijačem za odlično vzdušje.”

RK SVIŠ IVANČNA GORICA – RK DOBOVA 31:23 (17:12)

RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Pekeč (17 obramb), Glavan, Cirar 4, Justin 4 (1), Kolarič 1, Tekavčič, Stopar, Omahen 1 (1), Kutnar 3, Pirnat, Grum 2, Marojević 5 (1), Korošec 2, Kompare, Košir, Vidmar 9,
RK DOBOVA: Grudnik (10 obramb), Žitković, Suban, Gerjovič 1, Blagojević 2, Romih 2, Jovanović 1, Maslovar 1, Rantah 4 (1), Mladkovič, Ferenčak 4, Kozolić 1, Tajnik 3, Veršovnik, Maček, Abramović 4,

Sedemmetrovke: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 4 (3), RK DOBOVA 1 (1)
Izključitve: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 4 minut, RK DOBOVA 6 minut

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)