Gostovanje na gorenjskem pri ekipi RD Urbanscape Loka, je prineslo še eno napeto končnico, po kateri so točke žal ostale pri domači ekipi. Zelo izenačeno srečanje, na katerem smo že v prvem polčasu videli 35 zadetkov je postreglo z dramo vse do zadnjih sekund. Tokrat so bili srečnejši igralci Loke, ivanški igralci pa so po odlični seriji zmag in neodločenih izidov, doživeli šele drugi poraz v sezoni. 

Po treh izenačenjih v uvodnih minutah, so do prvega vodstva ivanški igralci prišli v 5. minuti po zadetku Cirarja (3-4), na pravem mestu je bil med vratnicama tudi Pekeč. Minimalno prednost pred domačo zasedbo sta ohranjala Košir in Justin (4-5, 5-6). Nato so vajeti igre v svoje roke prevzeli igralci Loke ter prešli v vodstvo (8-7, 10-8, 11-9). Grum in Justin sta SVIŠ približala le na zadetek zaostanka, toda gorenjci so v 17. minuti prišli do treh zadetkov prednosti (13-10). Z dvema zaporednima zadetkoma je ivanško zasedbo približal Grum (13-12). Kljub obrambi Pekeča je domača ekipa znova prišla do prednosti dveh zadetkov (14-12). Cirar je znižal, Tekavčič pa s krila v 25. minuti izenačil na 14. Nato je sledila igra gol za gol. Domači so povedli, naši izenačili preko Marojeviča in Vidmarja. Na polčas so igralci RD Urbanscape Loke odšli z zadetkom prednosti (18-17).

Po prihodu iz garderob je Justin hitro izenačil, Cirar pa Ivančane znova povedel v vodstvo (18-19). Sledila sta dva zadetka domačih in nato izenačenje na 20, za katerega je poskrbel Grum. Po obrambi Glavana in izključitvi na domači strani, je Kutnar v 40. minuti poskrbel za minimalno prednost (22-23). Podobno je kasneje storil tudi Cirar. Marojevič je bil zanesljiv s sedmih metrov za prvo prednost ivanške zasedbe s +2 (23-25). V 46. minuti je rdeči karton prejel kapetan Nik Pirnat, ki je tako moral zapustiti igrišče. Loka je izid izenačila (25-25) in nato do konca tekme SVIŠ-evih igralcev ni spustila bližje kot do izenačenja. Nazadnje je bil izid poravnan 10 minut pred koncem, ko je izenačil Marojevič (28-28). Sledile so obrambe vratarjev in napake tako na eni kot drugi strani. 3 minute pred koncem so domači zopet vodili z dvema zadetkoma prednosti, vendar je Stopar znižal na 30-29. Po napaki v domači vrsti smo imeli priložnost za izenačenje, vendar je bil na pravem mestu Juričan. Loka je to kaznovala in še enkrat več povedla s +2 (31-29). Vidmar je znova priključil (31-30), nato pa obramba žal ni zdržala naleta domačih. Tik pred piskom sirene je bil še enkrat uspešen Vidmar, ki je tako postavil končni izid 32-31.

Po srečanju je strelec dveh zadetkov, Domen Košir takole strnil svoje misli: “Pričakovali smo težko tekmo. Njihova igra nam ne leži prav dobro, kajti imajo podoben, hiter rokomet kot mi. Če se dotaknem prvega polčasa. Katastrofalno, saj smo prejeli kar 18 golov, kar je absolutno preveč. V drugem polčasu smo probali stopiti skupaj, povedli ampak nato zopet padli v igri. Na žalost se nam na koncu ni izšlo. Žal. Gremo dalje.”

 

RD URBANSCAPE LOKA – RK SVIŠ IVANČNA GORICA 32:31 (18:17)

RD URBANSCAPE LOKA: Stanojlović (3 obrambe), Juričan (10 obramb), Soršak 4, Dolenc 2, Mali, Latković 10, Mihelič, Jesenko 6 (5), Starman, Stopar 4, Lokar 4, Jesenko 1, Strehar, Šilc, Bulovič, Atanasov 1,
RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Pekeč (3 obrambe), Glavan (5 obramb), Cirar 4, Justin 4, Tekavčič 1, Stopar 1, Klemenčič, Omahen, Kutnar 2, Pirnat, Grum 7, Marojević 6 (2), Korošec, Kompare, Košir 2, Vidmar 4,

Sedemmetrovke: RD URBANSCAPE LOKA 5 (5), RK SVIŠ IVANČNA GORICA 2 (2)
Izključitve: RD URBANSCAPE LOKA 6 minut, RK SVIŠ IVANČNA GORICA 8 minut
Rdeči kartoni: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 1

Popravni izpit bodo imeli SVIŠ-evi rokometaši že v soboto, 28. oktobra ob 19. uri, ko bodo v domači osnovnošolski trdnjavi gostili ljubljanski Slovan. Slednji na prvenstveni lestvici s tremi točkami zasedajo 12. mesto, ivanški rokometaši pa se s sedmimi točkami nahajajo na 7. mestu. Še vedno na svojem računu nimajo vpisane točke s Celjem. Navijači, vaša podpora bo tudi tokrat ključna, zato pridite na tekmo in NAVIJAJMO ZA SVIŠ!!!

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)