V 8. krogu Lige NLB se bosta jutri, v soboto, 28. oktobra ob 19. uri pomerila domači RK SVIŠ Ivančna Gorica in gostje iz RD LL Grosist Slovan. Srečanje bo odigrano v osnovnošolski dvorani, ki v letošnji sezoni ostaja neosvoljiva trdnjava za gostujoče ekipe. Na treh domačih tekmah so namreč varovanci trenerja Aleksandra Polaka dosegli zmago proti Dobovi in dva neodločena izida proti aktualnim državnim prvakom in udeležencem Lige prvakov, Celju Pivovarni Laško ter proti novomeški Krki, ki uspešno nastopa v evropskem pokalu.

Med tem, ko so ivanški igralci odlično vstopili v prvi del sezone in imajo na svojem računu 7 točk (osma točka proti Celju še vedno ni potrjena), so gostje iz Ljubljane zbrali 3 točke (neodločen izid proti Slovenj Gradcu in zmaga proti Kopru). Pred kratkim se jim je poškodoval še njihov srednji zunanji, kar se pozna predvsem v njihovem napadu. Kljub temu so gostje odločeni, da v Ivančni Gorici dvignejo svojo formo.

Lani sta se ekipi pred očmi televizijskih gledalcev najprej pomerili v Ivančni Gorici, kjer sta bili ob koncu srečanja izenačeni (23-23), na gostovanju pa so ivanški rokometaši morali priznati premoč tekmecu (34-30). Dodatna ovira bo gostujoči vratar in stari znanec SVIŠ-a, odlični Jernej Mlakar, ki večino SVIŠ-evih igralcev zelo dobro pozna, saj je v Ivančni Gorici preživel dve lepi sezoni.

Tudi SVIŠ-evi fantje imajo svoje načrte, nekaj nam jih je pred tekmo razkril levokrilni igralec Janez Grum, ki je na zadnjih srečanjih stopnjeval svojo pripravljenost in bil zelo pomemben člen v ekipi: “Po nekoliko bledi predstavi v Škofji Loki, k nam prihaja ekipa Slovana, ki velja za zelo neugodnega nasprotnika. Imajo zanimive posameznike in ekipo, ki igra dober rokomet. Na njihovo igro smo se dobro pripravili, vendar bomo morali biti v obrambi in napadu bolj zbrani kot prejšnjo tekmo. Vabljeni vsi ljubitelji rokometa, da nam pomagate osvojiti novi dve točki.”

Pridite in podprite domačo zasedbo RK SVIŠ Ivančna Gorica. Srečanje proti ljubljanskemu Slovanu se prične ob 19. uri. Za popestritev med polčasom in odmori bodo poskrbele najmlajše skupine Vison dance teama, ki bodo prikazale svoj premierni nastop.

PRIDIMO in NAVIJAJMO ZA SVIŠ!!!

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)