Približno 650 navijačev je z rekordnim obiskom naše osnovnošolske dvorane že pred prvim sodniškim žvižgom dalo slutiti, da se bo v Ivančni Gorici odvijal zanimiv dvoboj 8. kroga Lige NLB med domačim SVIŠ-em in gosti iz Slovana. Pred takšnim fantastičnim vzdušjem so ivanški fantje odigrali odlično partijo in zanesljivo slavili. Lep rokometni večer so tekom celotne tekme popestrile navijačice Vision dance teama.

Da so se roke rahlo zatresle tudi igralcem, je bilo vidno že na začetku, ko sta prva zadetka padla šele v 5. oz. 6. minuti. Slovan je prvi našel pot do zadetka, SVIŠ ni ostal dolžan. Justin je z dvema zadetkoma odlično odprl tekmo in poskrbel za vodstvo domače zasedbe (2-1). V 11. minuti je Korošec po lepi podaji Marojeviča zadel za 3-2. Sledila je izenačena predstava tako enih kot drugih. Pri izidu 6-5 je Glavan uspešno obranil strel s sedmih metrov. Vidmar je odlično preigral Slovanove igralce in zabil za 7-6. Gostje so po tretji obrambi Glavana še uspeli izenačiti (7-7), nato pa sta bila uspešna Cirar in Justin za prvo prednost s +2 (9-7). V 24. minuti je kapetan Nik Pirnat odlično predvidel kam bo odletela odbita žoga in zadel za 11-8. Ivančani so stopnjevali tempo in prednost samo še povečevali. Tekavčič je bil uspešen iz krila, Marojevič pa je s svojim tretjim zadetkom postavil izid polčasa 14-9.

V zadnjih tekmah izvrstni Grum je po prihodu iz garderob še povišal prednost domačih (15-9). Glavan je nadaljeval začeto iz prvega polčasa, Cirar in Stopar pa sta domače povedla do prednosti osmih zadetkov (18-10). Po izjemnih obrambah Glavana, je Kutnar v 42. minuti prednost še povišal (20-11). Deset minut kasneje je Grum po dveh zaporednih zadetkih prednost ohranil na +9 (25-16). Sledil je manjši padec v igri Ivančanov, kar so izkoristili gostje in se s tremi zaporednimi zadetki približali na -6 (25-19). Nato je na sceno znova stopil igralec tekme Jaka Glavan in s svojo 12. obrambo razrešil vse dvome o zmagovalcu. Do konca sta se med strelce vpisala še Marojevič in Cirar (27-21), Pekeč pa je z obrambo Slovanovim igralcem preprečil, da bi še ublažili poraz.

Steber SVIŠ-eve obrambe, Nik Pirnat se je tudi tokrat izkazal v obrambnih zadolžitvah in po tekmi dejal: “Še ena super domača tekma pred tako polno dvorano. Veliko lažje in lepo je igrati, ker imamo še sedmega igralca na tribuni. Super smo se pripravili na tekmo, pohvalil bi našega trenerja, držali smo se dogovora in pripeljali tekmo do konca in novih dveh točk.”

Igralec tekme Jaka Glavan, se je po koncu srečanja zahvalil navijačem in jim pripisal velike zasluge, da je dvorana OŠ Stična, v tej sezoni še naprej nepremagana trdnjava. Tokrat ste se navijači, med katerimi je bil tudi župan Dušan Strnad, izkazali in poskrbeli, da bo šla ta tekma v zgodovino kot najbolje obiskana domača ligaška tekma. HVALA VAM IZ SRCA.

Premora za varovance trenerja Aleksandra Polaka ne bo kaj dosti, saj bodo že v torek, 7. novembra znova na delu. Tokrat jih v domači trdnjavi čaka šestnajstina Pokala Slovenija proti ekipi Urbanscape Loke, ki je v prejšnjem krogu ivanški ekipi zadala šele drugi poraz v letošnji sezoni. Nato pa na martinovo soboto (11. 11. 2023) sledi gostovanje na vročem terenu pri Jeruzalem Ormožu.

 

RK SVIŠ IVANČNA GORICA – RD LL GROSIST SLOVAN 27:21 (14:9)

RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Pekeč (1 obramba), Glavan (12 obramb), Cirar 4, Justin 4 (1), Tekavčič 2, Stopar 1, Omahen, Kutnar 1, Pirnat 1, Grum 6, Marojević 5, Bradač, Korošec 1, Kompare, Košir 1 (1), Vidmar 1,
RD LL GROSIST SLOVAN: Mlakar, Krbavčić (8 obramb), Stegel, Balažic, Grojzdek, Gačević 1, Poje 2, Stojnić 1, Pipp 5 (1), Kovačevič 1, Lipovac 3, Pirnat 2, Budja 6, Nenadić, Kovačec,

Sedemmetrovke: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 4 (2), RD LL GROSIST SLOVAN 2 (1)
Izključitve: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 6 minut, RD LL GROSIST SLOVAN 8 minut

Foto: ŠD Šport

DEJMO SVIŠ! NAVIJAMO ZA VAS!!!

(Skupno 163 obiskov, današnjih obiskov 1)