Čeprav je bila tekma šestnajstine Pokala Slovenije med domačim SVIŠ-em in gosti iz Urbanscape Loke odigrana med tednom, je bila dvorana lepo zapolnjena z glasnimi navijači in privrženci domače zasedbe. Kot že ničkolikokrat letos smo videli izjemno izenačeno srečanje. Tik pred iztekom rednega dela je Martin Bradač ivanškim igralcem zagotovil podaljške, kjer pa so domači morali priznati premoč ekipi Loke, ki je tako slavila še drugič v kratkem času.

Uvodni zadetek je pripadel domači vrsti, ko je bil s sedmih metrov natančen Marojevič. Z delnim izidom 4-0, so gostujoči igralci prišli do prednosti treh zadetkov (1-4). Domači so se zbrali in z dvema zadetkoma Gruma in enim Justina, izid v 9. minuti izenačili. Sledila je igra gol za gol, Ivančani pa so vztrajno sledili gostom in s pomočjo razpoloženega Pekeča v vratih, v 20. minuti z zadetkom Kutnarja izid poravnali na 9. Tri minute kasneje je Justin domače povedel v drugo vodstvo na tekmi (10-9). Mladi Martin Bradač je izkoristil priložnost, ki mu jo je ponudil trener Aleksander Polak in v 27. minuti zadel za izid 11-11. Gostujoča zasedba je nato povedla s +2 (11-13), s čimer se ni strinjal Košir, ki je dosegel dvanajsti zadetek domačih rokometašev. Gorenjci so bili uspešni še enkrat in na polčas odšli s prednostjo 12-14.

V nadaljevanju so varovanci Gorana Cvijiča vzdrževali prednost dveh ali treh zadetkov (13-16, 15-17), vendar so Ivančani v 37. minuti tekmo postavili v začetno izhodišče. Za izenačenje na 17 je bil namreč zaslužen Košir. V 40. minuti je po obrambi Pekeča in dveh zaporednih zadetkih Cirarja, domača zasedba prešla v vodstvo (19-18), z zadetkom Kutnarja pa v naslednjem napadu prvič na srečanju povedla s +2. Obdobje izenačene igre so prekinili gostje in 10 minut pred koncem povedli z 22-25. Odlična obramba in zbranost v napadu Gruma, Kutnarja in Stoparja je privedlo do novega izenačenja (25-25). Igralci  Urbanscape Loke so se zopet odlepili na +2, toda izid je s pravim projektilom znižal Marojevič (26-27). Z dvema zaporednima obrambama je novo upanje domačim priskrbel David Pekeč. Po minuti odmora so ivanški igralci izvedli uigrano akcijo in žoga je prišla na krilo do Bradača, ki je zadel za izenačenje in navijače spravil v delirij. 

Sledila sta dva 5-minutna podaljška, v katerih pa so gostje hitro prišli do prednosti dveh oz. treh zadetkov. V 64. minuti je rdeči karton dobil Cirar in jasno je bilo, da bodo SVIŠ-evi igralci težko pripravili še en preobrat. Končni rezultat je bil 32-36. Poznala se je kratka klop oz. odsotnost Vidmarja, Korošca, Klemenčiča in Tekavčiča. 

Kljub porazu velja pohvaliti fante, ki so vse do zadnjega poizkušali, vendar tokrat se žal ni izšlo. S sedmimi zadetki je bil v domači vrsti najbolj uspešen Grum, po 6 sta jih prispevala Justin in Aljaž Kutnar. Slednji je po tekmi takole opisal srečanje: “Mislim, da smo začeli nekoliko v krču, tudi energija ni bila prava. Skozi tekmo smo se poskušali sestaviti in se večkrat vrnili v igro, toda vedno znova tudi padli. Na koncu nas je nekoliko zmanjkalo. Čestitke ekipi Škofje Loke za zmago. Kljub temu, da je bila tekma med tednom, bi se zahvalil navijačem, ki so znova napolnili dvorano.”

Jutri sledi nadaljevanje državnega prvenstva in vroče gostovanje na Hardeku. Domača zasedba Jeruzalem Ormoža bo na martinovo soboto nasprotnik naše ekipe v 9. krogu Lige NLB. Srečanje, ki se prične ob 19. uri, bo zagotovo eno zanimivejših, saj bodo za odlično navijaško vzdušje skrbeli tudi naši navijači, ki se na gostovanje odpravljajo z organiziranim prevozom. Cena prevoza skupaj z novo navijaško majico znaša 10€. Imamo še nekaj prostih mest, zato ne čakajte in si rezervirajte mesto na navijaškem avtobusu (prijave: kosirmaister@gmail.com).

DEJMO SVIŠ!!!

RK SVIŠ IVANČNA GORICA – RD URBANSCAPE LOKA 32:36 (12:14)

RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Pekeč (10 obramb), Šušteršič, Glavan, Cirar 3, Justin 6 (2), Tekavčič, Stopar 1, Kutnar 6, Pirnat, Grum 7, Marojević 4 (2), Bradač 2, Kompare, Košir 3, Erčulj, Omahen,
RD URBANSCAPE LOKA: Stanojlović, Juričan (12 obramb), Soršak 1, Dolenc 2, Mihelič, Latković 6, Mali 9, Jesenko 2, Starman, Stopar 5, Lokar 4, Jesenko 7 (6), Strehar, Šilc, Bulovič, Atanasov,

Sedemmetrovke: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 6 (4), RD URBANSCAPE LOKA 7 (6)
Izključitve: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 4 minut, RD URBANSCAPE LOKA 12 minut
Rdeči kartoni: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 1

 

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)