Poln avtobus ivanških navijačev se je na Martinovo soboto odpravil spodbujat člansko ekipo SVIŠ-a na vroče gostovanje k Jeruzalem Ormožu. Športna dvorana Hardek je bila priča izjemnemu boju, za katerega sta poskrbeli obe ekipi. Več kot 600 navijačev je imelo kaj videti, na koncu pa so bili srečnejši domači, ki so slavili z izidom 31-29.

Domača zasedba je v srečanje vstopila bolje in v 5. minuti povedla z izidom 3-1. Toda Pirnat, Cirar in Grum so z delnim izidom 3-0 poskrbeli za prvo vodstvo ivanške zasedbe. V 9. minuti je Grum poskrbel za novo prednost (4-5), nato pa so Ormožani prevladovali na igrišču in v 14. minuti prišli do prednosti 4-ih zadetkov (9-5). Z minuto odmora je reagiral trener Polak. Strelski post je z dvema zaporednima zadetkoma prekinil Stopar za izid 10-7. Vidmar je dosegel osmi zadetek SVIŠ-a, Bradač pa dvakrat približal ivanške igralce na -3. Po zgrešenem strelu domačih je izid znižal Košir, Vidmar pa izkoristil obrambo Glavana za minimalni zaostanek (13-12). V zadnjih treh minutah so igralci Ormoža dosegli še tri zadetke, med tem, ko se je mreža domačega vratarja po zadetku Vidmarja zatresla le enkrat. Na polčas smo tako odšli s tremi zadetki zaostanka (16-13).

Navijaško vzdušje je bilo v nadaljevanju vse glasnejše, prav tako borba na igrišču. Marojevič je dvakrat uspešno izvedel sedemmetrovko, vmes pa je svoj tretji zadetek dosegel Stopar, tako, da je semafor v 35. minuti kazal 17-16. Cirar je nato po novem zadetku domačih znižal na 18-17. Ormožani so odigrali nekaj dobrih minut, Vidmar pa je bil edini, ki je lahko sledil domači zasedbi in s tremi zaporednimi zadetki ohranjal Ivančane v igri. 15 minut pred koncem smo zaostajali za dva zadetka (22-20), že tri minute kasneje pa imeli zaostanek petih zadetkov (25-20). Po znižanju na 25-23, so varovanci domačega trenerja Prapotnika znova ušli (27-22). Do konca srečanja je bilo še šest minut. Ob izjemni podpori rdečih navijačev se je začel lov na znižanje rezultata. Marojevič in Kutnar sta naše približala na -3 (27-24), Cirar pa je z dvema zadetkoma v 57. in 58. minuti vlil še nekaj upanja za preobrat (29-27). Do konca sta bila uspešna še Marojevič in Kutnar, toda tudi domači so zatresli mrežo. Ostalo je pri dveh zadetkih prednosti in zmagi domače ekipe Jeruzalem Ormoža (31-29).

Simon Vidmar, s sedmimi zadetki najboljši strelec ivanške ekipe je po srečanju povedal: “Naredili smo preveč napak, da bi se lahko veselili tako želene zmage v Ormožu. Vzdušje na Hardeku odlično. Res je lepo tu igrati. Prava promocija slovenskega rokometa. Še naprej bomo ob dobrem delu z mladimi selekcijami imeli odlične članske ekipe, ki bodo še naprej mešale štrene najboljšim ekipam v državi.”

Kljub porazu in razočaranju, ki je bilo prisotno po tekmi, so ivanški igralci hvaležni in izjemno veseli, da se je v Ormožu zbralo približno 60 SVIŠ-evih navijačev, ki so celotno srečanje odlično parirali številčnejšim domačinom. Po tekmi smo se skupaj odpravili na Martinovanje blizu dvorane in pozdravili skupino Gadi, ki prihaja iz naših krajev, se poveselili in si obljubili, da bo v soboto, ko v Ivančni Gorici gostuje Škofljica izid na koncu drugačen.

RK JERUZALEM ORMOŽ – RK SVIŠ IVANČNA GORICA 31:29 (16:13)

RK JERUZALEM ORMOŽ: Ranfl (10 obramb), Balent, Zemljič, Munda 1, Sok, Vincek, Žuran 2, Hebar, Hebar 10 (2), Šulek 7, Blagotinšek 1, Pungartnik, Krabonja 1, Kolmančič 3, Jerenec 6,
RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Pekeč (2 obrambi), Glavan (3 obrambe), Cirar 4, Justin, Stopar 3, Omahen, Kutnar 2, Pirnat 1, Grum 2, Marojević 6 (3), Sašek, Bradač 3, Korošec, Kompare, Košir 1, Vidmar 7,

Sedemmetrovke: RK JERUZALEM ORMOŽ 2 (2), RK SVIŠ IVANČNA GORICA 3 (3)
Izključitve: RK JERUZALEM ORMOŽ 10 minut, RK SVIŠ IVANČNA GORICA 6 minut

DEJMO SVIŠ!!!

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)