Sobotna popoldanska otvoritev Športnega parka Ivančna Gorica (klik) je bila prava paša za oči in odličen uvod v tekmo kroga Lige NLB. Na lokalnem rokometnem derbiju sta se pred očmi televizijskih gledalcev, ob znova rekordni obiskanosti dvorane, pomerila domači SVIŠ in gostje iz Škofljice. Trda tekma, številne lepe akcije in obrambe ter vroče navijaško vzdušje so poskrbeli za pravi rokometni spektakel, ki je zasluženo pripadel ivanškim igralcem.

Začetno nervozo pred nabito polno dvorano, ki je bila zapolnjena že več kot pol ure pred začetkom srečanja, sta prva presekala Marojevič in Grum za vodstvo domače zasedbe (2-0). Škofljica se je odlično odzvala in v 5. minuti prešla v vodstvo (2-3). Marojevič je lepo izigral obrambo gostov za izenačenje. Po obrambi Glavana je za novo prednost poskrbel Košir in nato še razpoloženi Marojevič (5-4). Gostujoča zasedba je s tremi zadetki preobrnila rezultat in povedla z izidom 5-7. Košir je z lepim zadetkom s krila znižal, Stopar pa kmalu po vstopu v igro izenačil na 7. Še enkrat več je Škofljici uspelo zadeti trikrat zapored za najvišjo prednost na tekmi (7-10). Stopar je s svojim drugim in tretjim zadetkom domače približal le na zadetek zaostanka, Pirnat pa v 24. minuti kapetansko zabil za izenačenje na 10. Cirar je dosegel 11. zadetek domačih, Stopar pa Ivančane po dolgem času povedel v vodstvo (12-11). Zaključek polčasa je pripadel mlademu Martinu Bradaču, ki je s krilnega položaja dvakrat rutinirano zadel za prednost 14-12.

V drugem delu je Justin prvi načel mrežo gostov za izid 15-13. Po hitrem zadetku Škofljice je v napad krenil Pirnat in dosegel svoj drugi zadetek. Svoje je med vratnicama dodal Glavan, kar je dvakrat izkoristil Cirar za izid +3 (17-14, 18-15). Trdna obramba ni dopustila Škofljici, da bi se približala. Justin je najprej podal Kutnarju, ki je s protinapada prednost še povišal, nato pa zadel še sam in ivanški zasedbi priboril 5 zadetkov prednosti (20-15). Marojevič je bil v 38. minuti zanesljiv s črte sedmih metrov za novo najvišjo prednost (22-16). Izbranci trenerja Aleksandra Polaka niso popuščali in vzdrževali težko prigarano prednost (24-18, 25-19). Odličen je bil Jaka Glavan, ki je v obup spravljal igralce v zelenih dresih. Kljub temu je sledil manjši padec v igri in gostujoči igralci so se s tremi zadetki hitro približali (25-22). Reagiral je domači strateg in 10 minut pred koncem je Grum povišal izid na 26-22. Cirar je pobral odbito žogo in zadel za 27-23. Glavan je na svoj račun dodal še dve obrambi, v napadu pa smo videli nekaj zgrešenih strelov. V 56. minuti so se Škofljičani približali le na dva zadetka zaostanka (27-25). Vidmar je prevzel odgovornost in premagal gostujočega vratarja za novo prednost s +3. Sledil je še zadnji poizkus Škofljice in novo znižanje (28-26). Dobri dve minuti pred koncem je Grum zadel s krila in z novim zadetkom dvignil publiko na noge. Gostje niso več uspeli zadeti, med tem ko so domači na krilih navijačev pridno polnili mrežo in na koncu zanesljivo slavili z izidom 33-26.

Zmagoviti ples pred rekordnim številom navijačev, zbralo se jih je 780, je tako pripadel ivanški zasedbi. S petimi zadetki so bili strelsko najbolj natančni Cirar, Grum in Marojevič, Glavan je prispeval pomembnih 10 obramb. Igralec tekme je zasluženo postal Nik Pirnat, ki je poleg garaškega dela v obrambi tokrat navdušil tudi v napadu: “V tekmo smo vstopili nekoliko nervozni, zopet je bil tukaj v dvorani rekord po obiskanosti. Poznalo se je na izgubljenih žogah in nekaj zgrešenih čistih priložnosti. Do konca polčasa in v začetku drugega smo se lepo sestavili in tekmo mirno pripeljali do konca, sicer z nekaj padci. Na koncu super tekma, super derbi in gremo naprej.”

Sledi kratek premor, nato pa dve gostovanji. V petek, 1. decembra se SVIŠ odpravlja v Trebnje, nato pa 9. decembra na obalo k ekipi Kopra. 16. decembra sledi zadnja tekma v tem koledarskem letu, ko se bodo Ivančani v svoji trdnjavi pomerili z ekipo MRK Ljubljane.

Navijači pridite in navijajmo za SVIŠ!!!

RK SVIŠ IVANČNA GORICA – ŠRD ŠKOFLJICA 33:26 (14:12)

RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Pekeč, Glavan (10 obramb), Cirar 5, Justin 2, Stopar 4, Kutnar 2, Pirnat 2, Grum 5, Marojević 5 (2), Sašek, Bradač 2, Korošec, Kompare, Košir 3, Erčulj, Vidmar 3,
ŠRD ŠKOFLJICA: Šalamon (4 obrambe), Lipužič (6 obramb), Kljun 2, Regner, Levstek 1, Gliha 3, Rot 6, Pangerc, Lešek 3, Krese, Nosan 3, Šnajdar, Etling 1, Pangerc 1, Drnovšek 2, Rot 4 (1),

Sedemmetrovke: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 3 (2), ŠRD ŠKOFLJICA 2 (1)
Izključitve: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 8 minut, ŠRD ŠKOFLJICA 4 minut

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)