Gostovanje ivanške zasedbe v 11. krogu Lige NLB pri trebanjskem Trimu se žal ni končalo s presenečenjem. Domači igralci so od samega začetka srečanja pokazali, kdo je trenutno vladar na prvoligaških igriščih in na koncu zanesljivo slavili. Novo priložnost za povišanje točkovnega izkupička bodo imeli ivanški igralci že nocoj, ko gostujejo na obali pri RD Koper.

Po začetnem vodstvu ekipe iz Trebnjega z izidom 4:0, so ivanški fantje v 5. minuti uspeli znižati na dva zadetka (5:3), toda le za kratek čas. Domači ničesar niso prepuščali naključju in že do polčasa so si priigrali zanesljivo prednost devetih zadetkov (22:13). 

Tudi v nadaljevanju je bila zgodba podobna in prav ob koncu srečanja so Trimovi igralci prišli do najvišje prednosti na srečanju (40:27). Kljub odličnim obrambam Pekeča (14 obramb) in strelski učinkovitosti Vidmarja (9 zadetkov) je slednji takole našel razloge za poraz: “Prikazali smo slabo predstavo. Tekme nismo začeli tako kot bi morali, kar je domača ekipa izkoristila in že v tretji minuti povedla s 3:0. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa nismo ujeli pravega ritma igre, zato so si Trebanjci do konca prvega polčasa priigrali visoko prednost. Na trenutke smo z nekaj dobrimi obrambami naših vratarjev in dobre realizacije v napadu uspeli zmanjšati zaostanek, vendar s prikazano igro proti tako kvalitetni ekipi žal ne moremo pričakovati točk.”

RK TRIMO TREBNJE – RK SVIŠ IVANČNA GORICA 40:27 (22:13)

RK TRIMO TREBNJE: Skledar, Čudić, Herceg, Slatinek Jovičič 6 (1), Višček 3 (1), Didovič 2, Jurečič 3, Kotar 4, Udovič 4, Miklavec 2, Grmšek 2, Grbić 3, Cingesar 1, Nešić 4, Krešić 5, Ćorsović 1,
RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Pekeč (14 obramb), Šušteršič, Glavan (1 obramba), Cirar 3, Justin 1, Tekavčič 3, Omahen, Kutnar, Pirnat, Grum 3, Marojević 5 (1), Sašek, Korošec 2, Kompare, Košir 1, Vidmar 9 (3),

Sedemmetrovke: RK TRIMO TREBNJE 4 (2), RK SVIŠ IVANČNA GORICA 5 (4)
Izključitve: RK TRIMO TREBNJE 8 minut, RK SVIŠ IVANČNA GORICA 10 minut

Kot že rečeno, bo nova priložnost za povišanje točkovnega izkupička nocoj, ob 19. uri, ko se varovanci trenerja Aleksandra Polaka odpravljajo na gostovanje k ekipi Kopra. Slednji na prvenstveni lestvici z desetimi točkami zasedajo 8. mesto in tesno sledijo našim igralcem, ki imajo na 7. mestu dve točki več. Obeta se torej dvoboj sredine lestvice. Lani so naši igralci na uvodnem srečanju državnega prvenstva pripravili pravi čudežni preobrat in remizirali. Na povratnem srečanju v Ivančni Gorici pa so po izenačenem dvoboju morali priznati premoč gostom.

Kaj pa pred današnjim gostovanjem na obali pravi odlični krožni napadalec Benjamin Cirar? “Čaka nas zadnje gostovanje v letu 2023 pri ekipi Kopra. S fanti smo dobro trenirali in mislim, da lahko s pravim pristopom in igro konkuriramo za nov par točk. Hkrati bi rad povabil vse navijače da nas podprejo v Kopru! Gremo SVIŠ!!!”

NAVIJAMO ZA SVIŠ!!!

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)