Na zadnje gostovanje v koledarskem letu so se ivanški igralci podali samozavestni in z željo po povišanju točkovnega izkupička. Že kmalu po začetku tekme je postalo jasno, da tokrat ni njihov dan. Kljub želji in borbenosti, so žal storili preveč napak in zmaga je zasluženo ostala pri domačih rokometaših.

Koprska zasedba je trikrat prešla v vodstvo, vendar so SVIŠ-evi igralci trikrat zapored izenačili. Uspešni so bili Pirnat, Kutnar in Grum. Če je bil še v 5. minuti izid izenačen (3-3), pa je bila prednost domače zasedbe v 7. minuti že lepe 3 zadetke (6-3). Ta se je v nadaljevanju kljub trem obrambam Glavana še poviševala (10-6, 12-7, 12-8). Strateg ivanške zasedbe je poizkušal vse, da bi prednost do polčasa kar se da omilili. Med vratnicama je Glavana zamenjal Pekeč in tudi on je hitro zbral tri obrambe, toda v napadu ni in ni šlo. Na polčas je ekipa Kopra odšla s prednostjo petih zadetkov (17-12).

Številčni ivanški navijači, ki so s strani domačih organizatorjev že pred tekmo doživeli neljub sprejem, so upali, da se bodo zadeve v nadaljevanju preobrnile v našo korist. Žal pa je bilo nekaj uigranih akcij naveze Cirar, Marojevič in Vidmar premalo, da bi si lahko obetali kaj več kot poraz. Prednost koprske zasedbe nikoli ni padla pod 4 zadetke (18-14, 21-17), ampak dvakrat narasla na neulovljivih +8 (27-19, 28-20). Ob koncu je izid na semaforju kazal 32-26.

Trener Aleksander Polak je brez olepšavanja povedal, kje so bili glavni razlogi za poraz: “Slab začetek tekme, zaradi tega smo domače celotno tekmo lovili. Enostavno nismo bili dobri ne v obrambi, niti v napadu. Imeli smo preveč tehničnih napak v ključnih trenutkih, zato je zmaga zasluženo pripadla Kopru.”

RD KOPER – RK SVIŠ IVANČNA GORICA 32:26 (17:12)

RD KOPER: Jelovčan, Đurica (11 obramb), Morato, Poklar 3, Konjevič 2, Bekrić 6, Moljk, Beganović, Muminović, Groff, Zugan 6, Sanabor, Makuc 6, Kete 5, Breznikar 4, Bratkovič,
RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Pekeč (7 obramb), Glavan (3 obrambe), Cirar 5, Justin 2, Tekavčič 1, Stopar, Kutnar 1, Pirnat 2, Grum 3, Marojević 5 (1), Sašek, Bradač, Korošec 1, Kompare, Košir 2, Vidmar 4,

Sedemmetrovke: RD KOPER 0 (0), RK SVIŠ IVANČNA GORICA 1 (1)
Izključitve: RD KOPER 10 minut, RK SVIŠ IVANČNA GORICA 10 minut

Kljub vsemu, pa so fantje odločeni, da jih omenjeni poraz ne bo preveč potrl. Namreč v soboto, 16. decembra ob 19. uri na domačem igrišču zaključujejo uspešen jesenski del sezone. Zadnji nasprotnik pred zasluženim počitkom bo MRK Ljubljana, ki se v zadnjih tednih dviga v formi. Toda pozor, gostje prihajajo v dvorano, ki v ligaškem delu tekmovanja v tej sezoni ostaja neosvoljiva trdnjava za nasprotne ekipe. Dragi navijači, verjamemo, da lahko znova napolnimo vsak kotiček naše rokometne lepotice in fante podpremo ob zaključku koledarskega leta in jim pomagamo do novih, zelo pomembnih točk.

DEJMO SVIŠ! NAVIJAMO ZA VAS!!!

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)