Ta vikend se na sceno ponovno vračajo prvoligaši, in sicer bodo rokometaši SVIŠ-a iz Ivančne Gorice na domačem parketu gostili zasedbo Rika iz Ribnice, ki je prvi del sezone končal na sedmem mestu z enakim točkovnim izkupičkom kot Ivančani. Obeta se polna ivanška dvorana in pravi spektakel, tako na igrišču kot na tribuni.

Aprilska zmaga nad Mariborom in potrditev igranja med prvoligaško elito že 10. sezono zapored, zgodovinska točka proti Celju Pivovarni Laško ter rekord dvorane (780 gledalcev) na spektaklu proti Škofljici so le eni izmed najlepših trenutkov minulega koledarskega leta. Četa Aleksandra Polaka je prvi del sezone končala na uspešnem šestem mestu, z osvojenimi štirinajstimi točkami.

Moštvo se zaveda, da bo spomladanski del še kako naporen. Primarni cilj je zagotovitev obstanka, kljub temu pa je dokazalo, da se lahko enakovredno meri z vsako prvoligaško zasedbo. Izbrance Aleksandra Polaka v drugi polovici sezone izmed najdaljših gostovanj čaka zgolj v Celju, sledi Dobova in nato še lokalni obračuni – (v prestolnici z obema mestnima rivaloma, na Škofljici in Novem mestu).

Ekipa bo s kadrovskega vidika spomladi ostala nespremenjena. V trenažni proces se je po poškodbi vrnil Luka Klemenčič, ki bo povečal širino na desnem zunanjem položaju, potem ko ga je v zadnjih tednih jesenskega dela zgolj začasno nadomestil izkušeni domačin Klemen Sašek.

Ekipa se uspešno in intenzivno pripravlja na prvi spektakel v novem koledarskem letu 2024. V Ivančno Gorico, v soboto, ob 19. uri prihaja vedno neugodno Riko Ribnica, ki so jo rokometaši SVIŠ-a že ugnali letos, in sicer na ribniškem parketu v prvi tekmi letošnje sezone. Kot v zadnjih medsebojnih obračunih velja, je ivanška vrata pred meseci zaklenil Jaka Glavan, ki je SVIŠ okrepil iz ribniških vrst in letos več kot uspešno tvori tandem z Davidom Pekečem.

Ivanški strateg, Aleksander Polak, je pred nadaljevanjem prvenstva dejal: “Ribnica ima zelo kvalitetno in izkušeno ekipo. Zelo kvalitetni so na vseh pozicijah, mi pa se bomo potrudili, da najdemo rešitve za njihovo igro, tako v napadu kot v obrambi. Verjamem, da bodo igralci pred domačo publiko pustili srce na igrišču, kaj pa nam bo to prineslo, pa bomo videli. Navijači, lepo vabljeni, da nas podprete v čim večjem številu!”
 
Sobotni sponzor spektakla je podjetje VICEROYS gradbeni inženiring d. o. o. iz Ivančne Gorice, ki se ukvarja z reševanjem maloprodajnih gradbeniških rešitev z visokimi standardi in kakovostjo. Več informacij lahko najdete na njihovi spletni strani www.viceroys.com.
 
DEJMO SVIŠ!!!
 
Zapisal: Dominik Pekeč
(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)