Pred več kot 600 glasnimi navijači, so ivanški igralci, minulo soboto krenili v drugi del državnega prvenstva. Po hudem boju z gostujočo ekipo Riko Ribnice so morali priznati premoč gostom. Končni rezultat na semaforju je kazal 28-30.

Po dokaj izenačenem začetku srečanja je gostujoča zasedba v nadaljevanju prvega polčasa nekajkrat prišla do nekoliko bolj otipljive prednosti (5-8, 6-9, 8-13), toda domači igralci so na krilih izjemnega navijaškega vzdušja do odmora uspeli omiliti prednost ekipe iz Ribnice (14-16).

V nadaljevanje so varovanci trenerja Aleksandra Polaka krenili odločno, izid najprej izenačili (16-16), nato pa v 35. minuti po zadetku Vidmarja povedli z dvema zadetkoma prednosti (18-16). Le nekaj minut kasneje se je Simon v napadu poškodoval in bil prisiljen zapustiti parket. Gostujoči igralci so nato v 40. minuti zopet prešli v vodstvo (19-20). Sledilo je izenačeno srečanje, v zadnjih 10 minut srečanja je SVIŠ-eva zasedba vstopila z zadetkom prednosti (23-22), ki ga je dosegel Stopar. Prav slednji je zaradi rdečega kartona predčasno odšel na tribune. Zopet se je tehtnica prevesila na stran ekipe Ribnice, toda domači se niso predali. V zadnjih minutah srečanja so bili nekajkrat zelo blizu (27-28, 28-29), vendar je bilo za kakšno točko žal premalo igralske širine. Kljub odličnemu vratarskemu dvojcu (12 obramb) ter strelski učinkovitosti Tekavčiča (7 zadetkov), so točke odšle v deželo suhe robe. Matevž Tekavčič je po srečanju povedal: “Tekmo smo dobro začeli, se skozi celotno srečanje borili, na koncu je odločilo, da smo zgrešili nekaj čistih strelov. Najbolj nas je prizadela poškodba Simona Vidmarja, upajmo, da ni kaj hujšega. Menim, da je bil to ključni trenutek tekme, po katerem se nismo več pobrali. Hvala navijačem za odlično vzdušje in podporo skozi celotno srečanje.”

RK SVIŠ IVANČNA GORICA – RD RIKO RIBNICA 28:30 (14:16)

RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Pekeč (9 obramb), Glavan (3 obrambe), Cirar 3, Justin 1, Tekavčič 7, Stopar 2, Klemenčič, Omahen, Kutnar 4, Pirnat 1, Grum 1, Marojević 1, Korošec, Kompare 1, Košir 3 (1), Vidmar 4,
RD RIKO RIBNICA: Braunović, Klarič, Dobaj (13 obramb), Pogorelec 4, Mihelič, Ljevar 10, Pirnat, Begić Zbačnik, Skol 2, Cimerman 3, Đekić, Knavs 7 (3), Zakrajšek, Nosan, Grebenc, Hrastnik 4,

Sedemmetrovke: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 3 (1), RD RIKO RIBNICA 5 (3)
Izključitve: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 12 minut, RD RIKO RIBNICA 6 minut
Rdeči kartoni: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 1

 
Že danes pa ivanško zasedbo čaka 15. krog Lige NLB, ko se bodo ob 18. uri v znameniti dvorani Zlatorog pomerili z ekipo Celja Pivovarne Laško, kateri so v 2. krogu državnega prvenstva po izjemnem zadetku Vidmarja odščipnili točko. Mladi Nal Roš Omahen pred srečanjem pravi: “Čaka nas težko gostovanje v Celju. Zavedamo se kvalitete nasprotne ekipe, vendar na tekmo ne odhajamo z belo zastavo. S čvrsto obrambo in maksimalno učinkovitim napadom se bomo pred navijači pokazali v čim boljši luči.”
 
DEJMO SVIŠ, NAVIJAMO ZA VAS!!!
(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)