Tri kroge pred koncem tekmovanja v ligi NLB, so Ivančani na gostovanju pri ekipi ŠRD Škofljice pokazali pravi obraz in slavili pomembno zmago, s katero so si zagotovili vsaj dodatne kvalifikacije za obstanek med prvoligaško elito.

Z izjemo začetnega vodstva domačih (1-0 in 2-1), so bili tokrat SVIŠ-evi rokometaši odločeni, da bosta točki odpotovali na dolenjsko, kar so zelo hitro prikazali tudi na igrišču. Ob bučni podpori zelo številčne zasedbe ivanških privržencev, je imela tokrat igra rep in glavo. Čvrsta obramba, hitra in učinkovita igra v napadu ter obrambe vratarja Davida Pekeča v pravem momentu, so poskrbeli, da so že v 8. minuti po zadetku Cirarja imeli prednost treh zadetkov (2-5). Marojevič je s svojim tretjim zadetkom v 18. minuti poskrbel za prednost +6 (5-11). Do odmora so Ivančani ohranjali prednost in se v garderobe podali z izidom 11-16.

V nadaljevanju so ivanški igralci še nekoliko stopili na plin, nato pa priborjeno ohranjali in bili ves čas pred tekmeci, s prednostjo šestih do osmih zadetkov. Če je v prvem polčasu na zunanjem položaju eno boljših tekem pokazal Klemenčič, je nato v drugem delu njegovo delo nadaljeval Stopar. Marojevič je odlično organiziral igro in bil pri tem tudi strelsko učinkovit, svoje pa so dodali tudi preostali igralci. Končni izid 24-31 je tako prinesel zasluženo zmago, po kateri so fantje zopet lahko zaplesali svoj znameniti ples.

Z osmimi obrambami je levji delež k zmagi prispeval David Pekeč, ki je povedal: “Vedeli smo, kaj nam ta tekma prinaša, vsaj dodatne kvalifikacije, zato smo v tekmo vstopili kot se gre. Nato smo jo zanesljivo kontrolirali do konca in zasluženo zmagali. Gremo naprej v naslednje tekme, da potrdimo to zmago.”

ŠRD ŠKOFLJICA – RK SVIŠ IVANČNA GORICA 24:31 (11:16)

ŠRD ŠKOFLJICA: Šalamon, Lipužič (8 obramb), Kljun 1, Levstek 1, Gliha 2, Rot 3, Lipovac 1, Pangerc, Lešek 2, Nosan 3, Šnajdar 1, Gregorič 1, Pangerc 3 (1), Drnovšek 2, Rot 4 (3),
RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Pekeč (8 obramb), Glavan (1 obramba), Cirar 3, Justin 3 (1), Tekavčič, Stopar 5, Klemenčič 5, Omahen, Kutnar 3, Pirnat, Grum 1, Marojević 9 (3), Bradač, Korošec, Kompare 1, Košir 1,

Sedemmetrovke: ŠRD ŠKOFLJICA 5 (4), RK SVIŠ IVANČNA GORICA 5 (4)
Izključitve: ŠRD ŠKOFLJICA 10 minut, RK SVIŠ IVANČNA GORICA 8 minut

Kot že rečeno, do konca sezone sledijo še tri tekme in sicer domači s Trimom iz Trebnjega (26. april ) in Koprom (18. maj), ter v zadnjem krogu gostovanje pri MRK Ljubljani (25. maj).

Tekma 24. kroga proti sosedom iz Trebnjega bo tokrat izjemoma že v petek, 26. aprila 2024 ob 19.30 uri v Dvorani OŠ Stična.

Navijači, napolnimo dvorano in poskrbimo za nov rokometni praznik v Ivančni Gorici.

Foto: Mitja Markuš, ŠRD Škofljica

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)