Članska ekipa se je na zadnji julijski ponedeljek zbrala v okviru prvega treninga za novo tekmovalno sezono. Vzdušje je bilo ob prvem snidenju dobro, zato se obeta zanimiva, a hkrati naporna sezona.

Zbrane je na uvodu prvega treninga v sezoni 2024/2025 nagovoril predsednik kluba Marjan Potokar. Slednji je omenil, da je to 11. prvoligaška sezona za klub. Ob tem bo Aleksander Polak z ekipo med prvoligaško elito nastopal že četrto sezono zapored. V minuli sezoni so fantje osvojili končno 10. mesto in uspešno obstali med prvoligaši. Tudi tokrat niso cilji drugačni – nadaljevanje staža v Ligi NLB.

Na prvem treningu se je zbralo 21 igralcev. Manjkala sta Simon Stopar ter Aljaž Kutnar, ki se pridružijo v naslednjih dneh, je pa trener Aleksander Polak pozdravil četverico novincev. To so povratnik Maks Kolarič, ostrostrelec Luka Rozina, organizator igre Matic Ravnikar ter kapetan slovenske mladinske reprezentance Lun Ključanin. Ob tem je za kakovostnejši trenažni proces k treningom priključeno nekaj perspektivnih igralcev kadetske in mladinske zasedbe.

Moštvo bo v prihajajočem obdobju odigralo devet pripravljalnih srečanj. Prva bo na sporedu že prihodnjo sredo, ko bo na domačem parketu gostovala novomeška Krka. Prihodnji vikend se ekipa podaja na tridnevne priprave v Ormož, ki bodo služile, da se bo ekipa še bolje povezala med seboj. Ob koncu meseca je načrtovan tudi tradicionalni pripravljalni turnir Ivančna Gorica 2024, na katerem bodo poleg SVIŠ-a igrali še avstrijski Ferlach, hrvaški Karlovac ter Radovljica.

SEZNAM PRIPRAVLJALNIH TEKEM:
Sreda, 7. avgusta: 
RK SVIŠ Ivančna Gorica – MRK Krka Novo mesto
Petek, 9. avgusta – nedelja, 11. avgusta (priprave v Ormožu): RK Jeruzalem Ormož – RK SVIŠ Ivančna Gorica in RK Velika Nedelja – RK SVIŠ Ivančna Gorica
Sreda, 14. avgusta: RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Mokerc-KIG
Petek, 16. avgusta: RK SVIŠ Ivančna Gorica – MRK Ljubljana
Torek, 20. avgusta: RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Riko Ribnica
Sobota, 24. avgusta: RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Karlovac + finale ali tekma za 3. mesto
Sreda, 28. avgusta: RK SVIŠ Ivančna Gorica – ŠRD Škofljica

RK SVIŠ IVANČNA GORICA – SEZONA 2024/2025:
Vratarja:
David Pekeč, Jaka Glavan;
Leva krila: Janez Grum, Matevž Tekavčič, Martin Bradač;
Levi zunanji: Simon Vidmar (rehabilitacija), Luka Rozina, Simon Stopar, Nik Pirnat;
Srednji zunanji: Andraž Justin, Matic Ravnikar, Lun Ključanin;
Desni zunanji:
Domen Košir, Luka Klemenčič;
Desna krila:
Aljaž Kutnar, Vid Kompare;
Krožni napadalci: Lucijan Korošec, Maks Kolarič, Martin Erčulj.

(Skupno 557 obiskov, današnjih obiskov 2)